Koelsch, forbedringer?

oysts

 
Har planer om å sette en Koelsch i kveld med følgende oppskrift. Den er basert på en jeg har funnet her på forumet som "Tre vise menn".

4,25 kg (78% ) Pilsener
0,6 kg  (11 %) Flaket hvete
0,6 kg  (11%) Munich Malt Lys (15 EBC)

Mesker 90 minutt på 66 grader

75g Saaz 60 minutt.

Koker 90 minutt og håper på å nå OG på 1050.

Gjærer med WLP029, starter satt på torsdag.

1. Burde jeg ha oppi noe aromahumle?
2. Er det noen som har tips til hvilke temperaturer den skal gjæres på?
3. Andre tips?

Øystein
 
Tja, litt lite å gi tilbakemelding på, Men det viktigste ved kölsch brygging er gjæringstempen.  Stiger den over 16 `c så smaker det fort fruktigt  hveteøl.

EDIT: da kom resten av oppskriften også.

75 g på 60 min er mye... De gangene jeg har laget kölsch har ejg brukt 40 g i 60 min og 24 i 15 min. til en IBU rundt 25., Ellers kan du med fordel senke mesketempen en grad, det er ikke ønskelig med særlig restsødme i dette ølet.
 
75 g på 60 min skal (i følge Beersmith) gi ca 26 IBU. 40g 60 min pluss 24g 15 minutt gir 18,9 IBU. Da regner jeg med 3,5% Saaz.

Tror jeg kjører 55g 60 min og 25 g 15 minutt. Da når jeg IBU på 23,8.

Øystein
 
Det ble 55g 60 minutt og 25g 15 minutt.

Har nå hatt den stående å gjære på 15,5 grader i 7 dager. Har lest mye om at man bør øke noen grader etter hvert som gjæringen avtar. Noen som har tips til hvor langt opp jeg bør gå og hvor fort jeg bør øke?

Øystein
 
Min gjæret på 10 grader i en uke og romtemp en uke. Lagres nå på 3 grader og ble veldig vellykket.
Fikk mye gode tips her: http://norbrygg.no/forum/index.php?topic=13348
 
Tilbake
Topp