Koke bær før tilsetting i gjæringskar?

Skal lage en wit med bringebær og tenkte å bruke bær som har vært fryst, men burde de kokes kjapt først for desinfisering eller er det bare å hive de i gjæringskaret (etter stormgjæring)?
 
Bare å hive frosne bær i karet etter stormgjæring. Eventuellt la de tine litt i et sekundærkar, deretter overføre vørteren. Har gjort begge deler med meget godt resultat. Viktigste er vel å bruke kvalitets bringebær. Det finnes forskjellige typer, de søteste er nok best å bruke. Bruk også nok bær. Brukte 5,5 kg på 50 liter. Bruk gjerne mer... Har blitt fantastisk godt øl ihvertfall !

http://bryggelogg.no/index.php?page=brewBlogDetail&filter=felles&id=288
 

Vedlegg

  • bilde 2.JPG
    bilde 2.JPG
    403,6 KB · Sett: 255
  • bringebær.JPG
    bringebær.JPG
    408,8 KB · Sett: 254
Knut1 skrev:
Bare å hive frosne bær i karet etter stormgjæring. Eventuellt la de tine litt i et sekundærkar, deretter overføre vørteren. Har gjort begge deler med meget godt resultat. Viktigste er vel å bruke kvalitets bringebær. Det finnes forskjellige typer, de søteste er nok best å bruke. Bruk også nok bær. Brukte 5,5 kg på 50 liter. Bruk gjerne mer... Har blitt fantastisk godt øl ihvertfall !

http://bryggelogg.no/index.php?page=brewBlogDetail&filter=felles&id=288

Takk for tips. Satser på ca 3 kg bær til en 25 l batch.
 
Tilbake
Topp