Må man stikke om?

Hei, jeg har en oppskrift jeg skal prøve på. (første gangen jeg brygger) der står det at den skal gjære i 7 dager, får så å stikke om til et nytt gjæringskar får så å tørrhumle.
Er det nødvendig å stikke om får så å tilsette tørrhumle? kan man ikke bare tilsette humle i det samme gjæringskaret?
vil det ikke bare bli større sansynlighet for infeksjon hvis man skal stikke om under gjæring og stikke om når man skal flaske?
 
var det jeg tenkte, men det ble litt uklart når det står i oppskriften og når man er ny så blir det så mange alternativer.
 
Det er fra "gammel av" at man "burde" stikke om. Det trengs ikke.

Enkelte ganger hvis man tilsetter ymse krimskrams og slikt kan det være greit å stikke om.
 
Når man bruker hevert til å fylle over til et omstikkningskar med sukkerlake, hvor langt ned burde heverten være i gjæringskaret? så man ikke får med så mye "drit"? er det noe fornuftig svar på det?
 
Ja. Noen begynner øverst og følger ølen etterhvert som nivået synker.
Selv begynner jeg så langt ned som mulig men over truben fordi jeg gidder ikke stå og følge med.
 
Tilbake
Topp