Noen som har peil på nelson sauvin ++ for tropisk pale ale ?

Jeg skulle brygge meg en pale ale med snadder tropisk aroma og smak. For å unngå så mye bitterhet, men masse humle, så var første humletilsetning på 20 min.

Hel nyaktig lagde jeg den slik (22 liter på fat):
5 kg pale ale
200g muncher
200g crystam

Mesk 67 grader i 60 min + 78 grader 10 min.

Humle:
20 min 15g NS
15 min Galaxy 15g
10 min NS 15g
5 min Galaxy 15g

Flameout: 35g Galaxy, 30g NS, 10g Simcoe
Dryhop 7 dager: 35g Galaxy, 30g nelson, 10g simcoe

Dette her ble fatet 19 oktober, så har bare stått en uke på fat enda. Meeen, var så spent at jeg måtte prøve og.. skuffa ?? det var overraskende lite aroma, og bitterheten ble skikkelig høy, på linje med en kraftig humlet IPA med kok i 60 min.

ABV endte på rundt 6%, men er det noen som har tips til hvordan jeg kan endre dette her (DVs neste forsøk) til å bli 'tropisk' pale ale ? Lav bitterhet, masse tropisk aroma og smak.
 
Slik det står nå gir det 58 IBU.

Hva med å bytte ut galaxy med cascada f.eks. Den har mye mindre alphasyre innhold.
 
ja, får gjøre det. Mulig citra også kan gå, og generelt noe mindre.

Ikke noe _stort_ problem, men jeg har allerede 2 fat med heftig bittra IPA, og skulle egentlig hatt noe litt lettere. Live and learn.
 
Tilbake
Topp