Ny i faget, men går for gull :-)

Slik ser tankene ut pr. idag.
De 2 kobberrørene kan svinges og er tilkoblet hver sin pumpe. Den ene brukes til sirkulering av vannet i HLT under oppvarming, når HLT har rett
temperatur så svinges røret over til MLT for fylling av MLT, det vil også brukes til skylling av maltsengen. Vi har laget noen forskjellige "dyser" til og koble på rørene avhengig av hvor i bryggeprossessen vi er.
Det andre røret er koblet opp mot HERMS for sirkulering av vørter under meskingen. Når meskingen er ferdig så svinges røret over til koketank for overføring av vørter.
 

Vedlegg

  • P2070020.jpg
    P2070020.jpg
    875,1 KB · Sett: 579
  • P2070026.jpg
    P2070026.jpg
    768,6 KB · Sett: 579
Følger med på denne. Gleder meg til å se hvordan det fungerer med malt og humle. Utrolig flott arbeid!
Hvor stor batch kan dere brygge på dette utstyret? Like interessant er det egentlig å spørre om hvor liten batch dere kan brygge. Det er jo ikke alltid man ønsker å brygge hundrevis av liter av én øltype.
 
Borgar skrev:
Følger med på denne. Gleder meg til å se hvordan det fungerer med malt og humle. Utrolig flott arbeid!
Hvor stor batch kan dere brygge på dette utstyret? Like interessant er det egentlig å spørre om hvor liten batch dere kan brygge. Det er jo ikke alltid man ønsker å brygge hundrevis av liter av én øltype.

Tankene er på ca.100l hver, så jeg vil tro vi kan brygge opp mot 85 liter. Spørsmålet om hvor små batcher vi kan brygge er vi også veldig spente på.
Diameteren på tankene er 50cm så vi må jo ha en del malt for og få en bra maltseng, men vi håper og kunne brygge ned mot 25 liter.

Vi jobber begge i nordsjøen så første batch blir når begge er hjemme igjen om ca. 3 uker. Er utrolig spente på hvordan det det vil fungere.
 
Svigerfar til naboen er seilmaker så han skal lage 2 formsydde poser i lin. Den ene skal brukes i meskekaret så han skal sy inn
løftestropper i så den tåler og bli løftet ut med malten i. Den andre blir til koketanken så vi får minst mulig humlerester i gjæringskaret.

Dette systemet er vi også veldig spent på om vil fungere bra.

Bildet under viser en pose vi sydde selv med linstoff fra Ikea, mest bare for og teste litt. Etter og ha brukket 7-8 nåler på symaskinen
til kjærringa til naboen så fikk vi ikke lov og holde på lenger :angel: :angel: :biersmile: :biersmile:
 

Vedlegg

  • P2070022.jpg
    P2070022.jpg
    640 KB · Sett: 394
Jeg ser det er en del slanger der. Har dere tenkt å isolere de?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Første brygg er satt, det ble en Pale Ale fra Ølbrygging.no
Den ble utrolig god, har fått mye skryt fra naboer og venner.

Det skal sies at alt ikke gikk helt etter planen på bryggedagen (egentlig regnet vi ikke med det heller) :angel:
Det fungerte ikke med de formsydde trekkene, de gikk tette. Heldigvis så hadde vi en falsk bunn i tillegg (siden vi var redd for at det kunne skje).
Så vi endte opp med å sette kniven i trekkene å splitte de opp for og få sirkulering gjennom maltsengen. Etter det så fungerte det meste
veldig bra, vi holdt temperaturen i HERMS´en innenfor 0.2 grader noe vi er strålende fornøyd med.

Mye god læring på det første brygget. Neste som skal brygges er en pils som skal nytes i sommer :ilike: :ilike:
 
Tilbake
Topp