ØL-sykling

Etter at fruen og jeg har gjennomført en firedagers tulipan- og øl-sykletur i Nederland har jeg lyst til å slå et slag for beercycling.com - en ypperlig ferieform for ølnerder på to hjul.

Sammen med 3 amerikanske par og det hollandske paret Henk og Betty som guider gikk turen gjennom tulipanåkre til bryggerier som bl.a Jopen, de Molen, la Trappe og bl.a. en håndtverksølfestival i Utrecht. Mye godt øl og kunnskap ble konsumert.

Fire flotte dager kjemisk fri for Heineken og lagerøl - og hvem kunne for litt siden se for seg frua på sykkel gjennom “Europa” drikkende surøl?

Noen bilder fra turen er på beercycling.com sin Facebook side.

Henk og Betty - våre særdeles trivelige guider - hadde planlagt turen godt og alt gikk som på skinner. I tillegg til guiding på de fleste av beercycling.com sine turer så driver Henk og Betty sin egen virksomhet bierevents.nl for de som har behov for Nederlandske eller Belgiske ølrelaterte aktiviteter. Henk er også kontraktbrygger (noe som er ganske vanlig i Nederland) sammen med noen venner og produserer hvert år noen tusen liter øl etter eget "design" for egen distribusjon. Henk og Betty driver også en liten humlefarm der all humle hver høst går til et ferskhumle-brygg hos de Molen (utenomjordisk sier de som har prøvd det). For de som vil dyrke sin egen humle så kan stiklinger (avleggere, eller hva det nå heter) kjøpes hos Henk og Betty. Nettsiden deres er på hollandsk (til norsk) men de snakker og skriver utmerket engelsk.

ØL-sykling - ANBEFALES!

PS! - to av de amerikanske parene var så fornøyde med hver sine belgiske øl-sykleturer i fjor at de kom tilbake igjen i år også.
 
Tilbake
Topp