Stig Aa.
Norbrygg-medlem
Det verserer ulike definisjoner på disse øltypene, men i mitt hode er forskjellen på en red ale og en amber ale at amber ale har mer maltsmak og kropp enn en red ale. En red ale er for meg en (godt humlet) pale ale som er rød.
Poenget her er ikke å starte en type-diskusjon, men ønsker snarere forslag til en oppskrift.
Jeg har laget en del amber ale, men søker nå råd og tips til en red ale, som altså (for meg) er en lettdrikkelig, lys og godt humlet ale, med sterk og intens rødfarge (men skal være gjennomsiktig i fargen). Jeg tenker å bruke pale malt og suplere med en spesialmalt som gir mye rødfarge, men lkke tilfører så mye smak. Hvilken malt er da å anbefale, og hvor mange prosent?
Poenget her er ikke å starte en type-diskusjon, men ønsker snarere forslag til en oppskrift.
Jeg har laget en del amber ale, men søker nå råd og tips til en red ale, som altså (for meg) er en lettdrikkelig, lys og godt humlet ale, med sterk og intens rødfarge (men skal være gjennomsiktig i fargen). Jeg tenker å bruke pale malt og suplere med en spesialmalt som gir mye rødfarge, men lkke tilfører så mye smak. Hvilken malt er da å anbefale, og hvor mange prosent?