Det har du rett i! Men jeg var litt spent på Horizon, skal være en veldig smooth bitterhumle, så har ikke lyst til å redusere den for mye. Men har kanskje ikke så mye å si siden den brukes som ren bittering her?Går vel helt fint. Reduser bitterhumle. Du kan til og med fortsette å bruke oppskriften da den kun sier
Horizon, pellets, 60 min. to hit target IBU. Din target er 55-60
Ja det er nettopp det at den har lite cohumulone som trekkes frem når det gjelder Horizon.Bitterhet fra bitterhumle er jo bitterhet, så hvis du ikke liker bitterhet så bør du kanskje dempe litt på bruken. Med smooth bitterhumle så menes det kanskje at den har lite cohumulone? Humler med høy cohumulone oppleves gjerne som litt skarpe og røffe. Gode eksempler er chinook og columbus, gir litt planke-preg, hvis jeg kan finne opp og bruke det uttrykket..
Jeg synes egentlig bitterheten i flaskeølen var veldig god. Men jeg innser jo at Gahr og gutta har litt mer stålkontroll på bryggingen en meg, er redd for å gjøre en unøyaktighet og plutselig ende med en IBU på over 80 og vel så det. Planlegger jeg en på 60 så har jeg masse slingringsrom.Hvis du har drukket flaskeølen og fortsatt synes den er for bitter, ville jeg bare tonet ned litt på bittertilsetningen. Gahr har sagt at han for det meste bare bruker Kalsiumklorid i ølene for tiden, noe som demper den opplevde bitterheten/tørrheten (mest tørrheten egentlig, synes jeg), så han har ikke pushet ekstra på bitterhet i vannjusteringene sine. Men, med forbehold at han faktisk har brukt en del kalsiumsulfat i de du har smakt, det vet jeg ikke noe om.
+1Det er ikke no vits i å vente på Horizon når du kun skal bruke den some bitterhumle
bruk Magnum, funker utmerket