Røyking av malt

Noen her inne som har prøvd å røyke malt selv? Har fått tak i en pose med Jack Daniels fliser som er ment for røyking på grillen, og da tenkte jeg at jeg måtte prøve å lage øl med dette.
Planen er å røyke et kilo med pale malt. Ideen er å fyre opp i grillen mens flisene trekker i vann i 30 minutter. Så sprer jeg flisene over kullet (etter de er høvelig tørket) mens jeg har en aluminiumsform med maltet oppi. Blir bare å fyre opp halve grillen, slik at maltet blir "kaldrøkt."
Så kommer spørsmålene:
Hvor lenge bør jeg ha maltet i for å få best røkt-smak? Og hvor mye ferskrøyket malt bør jeg bruke?
Blir også å bløtlegge litt fliser i JD for å legge i secondary for lagring over tid. Hvor lenge mener dere er fonuftig lagringstid på dette?
Oppskriften blir mest sannsynlig en Smoked Porter.
 
Tilbake
Topp