saftpresse - Epler

Mener Bryggselv har saftpresse til låns. I vertfall i Stavanger distriktet. Ellers finnes også en økologisk gård her i Stavnager man kan presse eplene sine for en slant, og da selvfølgelig få med seg juicen. Kanskje dere har noe slikt i Bergenstraktene også?
 
Har lett etter utleie/gårder som har slikt men ingen treff så langt. Fant en slik i dag på gjenvinning. Aldri brukt. Funker bra men det går litt tid med da men pytt. 2018-09-08 15.28.32.jpg
 
Ukjent terreng for meg men vi har ca 10 epletrær og har lyst til å lage eplejuice. Ser felleskjøpet har en fruktpresse https://www.felleskjopet.no/butikk/jakt-og-friluft/saft-og-sylte/saftpresser-12l-anna-berg-50272499/ som kanskje funker men vil jeg trenge en moser også? Noen med erfaring som har noen tips?
Vi kjøpte denne fruktkverna før årets pressing: https://www.p-lindberg.no/hus-og-fritid/kjoekken/kjoekkenapparater/detaljer/fruktkvern
Tror vi betalte ca 800 + frakt. Dansk selskap med norsk filial og sending fra Danmark. "Rask levering" betyr ca en uke. Kverner OK. Lurt å dele eplene i to før kverning.
 
Hva er forventet kg epler vs liter juice på med et greit regime? Veide ikke økten i dag med nedfallsfrukt men det virket på meg som lavt utbytte med en juicer.
 
Tror man regner ca 50% juice i liter av vekten du presser. Viktig å ikke mose dem for mye før pressingen.
 
Dette gjelder ved pressing. Først rive eplene i småbiter, så presse. Moste epler vil motvirke funksjonen til kledene/"silene" (husker ikke rette ordet), og tilstoppe disse slik at utbytte synker. Når man eks. har en bøtte med rivne epler, skal det ikke være juice i bøtta, da er de blitt for most.
 
Sikkert. Men jeg tror ikke du skal forvente mer enn 50% i liter av hva du hadde i vekt uansett :)
 
Som den dyo idioten jeg er så tenker jeg litt på å forbedre men det er lavt på listen så langt. Har vel ikke nok trær til å kunne forsvare slikt. Tanken er å kverne og presse i samme rør.
 
Har du en presse og da?
Ja, tror det er denne:
https://www.igroshage.no/eplepresse-12-liter-fri-frakt
Har vel sett rimeligere...
Setter fruktkverna rett på pressa. Det er ikke nødvendig med noe klede, blir ganske klar most. Veide ikke eplene. Fikk 28 liter av ett tre med rekordavling. Det er vist ikke anbefalt å bruke nedfallsfrukt. Plukking, vasking, renskjæring, deling, kverning, pressing og flasking tok ca 12 timer for to nybegynnere. Pasteuriserte i bryggekjelen dagen etter.
 
Tilbake
Topp