Har brygget en skotsk sterk ale. En 50l batch med 14kg Pale malt, 1 kg caramel, 1 kg caraamber, til sammen 300gr med roasted barley og chocolate. Mesket like under 68 grader, og endte opp med en OG på 1.077. Ville fremheve karamell-smaken, så jeg kokte den sterkeste 10literne av vørteren i en halvtime (mulig dette har resultert i mer ugjærbart sukker?) før resten ble tilsatt.
Laget en 3l stirplate-starter med to WLP004 (Irish Ale som skal tåle mye alkohol og lav temperatur). Visstnok var en av pakkene litt gammel, men mener uansett at jeg pitchet høyt. Ønsket minimalt med estere. Oksygenerte den svært godt, og gjæret de første dagene på 16 grader. Økte gradvis til 18 og deretter til 20. (Og de siste dagene til 22 grader i ren desperasjon).
Gjæringen startet veldig rask (kun noen timer), og den stomrgjæret flott de første dagene. Etter 4-5 dager var den kommet til 1.030 (oechselvekt), og etter det var det full stopp. Den har nå stått totalt i 14 dager, og FG er ca 1.029. Har smakt på den, og den er fantastisk. Ingen tegn på infeksjon el.l. Men ALT for søt. 1.022 +/- 2 grader er trolig passende.
Er det noen som har noen forslag til hvordan jeg kan få denne ned noen ekstra grader slik at den blir drikkende?
Laget en 3l stirplate-starter med to WLP004 (Irish Ale som skal tåle mye alkohol og lav temperatur). Visstnok var en av pakkene litt gammel, men mener uansett at jeg pitchet høyt. Ønsket minimalt med estere. Oksygenerte den svært godt, og gjæret de første dagene på 16 grader. Økte gradvis til 18 og deretter til 20. (Og de siste dagene til 22 grader i ren desperasjon).
Gjæringen startet veldig rask (kun noen timer), og den stomrgjæret flott de første dagene. Etter 4-5 dager var den kommet til 1.030 (oechselvekt), og etter det var det full stopp. Den har nå stått totalt i 14 dager, og FG er ca 1.029. Har smakt på den, og den er fantastisk. Ingen tegn på infeksjon el.l. Men ALT for søt. 1.022 +/- 2 grader er trolig passende.
Er det noen som har noen forslag til hvordan jeg kan få denne ned noen ekstra grader slik at den blir drikkende?