splitte brygg. Sur øl/ Paleale

Er det mulig å lage 25 liter og så splitte brygget i et spannsom skal bli en pa og et brygg som skal tilsettes brett?
 
Ja, men brett som primærgjær gir ikkje surøl. Du får to forskjellige pale ale.
 
En pale ale bør også ha rundt 30-35 IBU, mens en brett pale ale ikke bør ligge så mye høyere enn 12IBU.
Men jeg vil absolutt anbefale deg å prøve en batch med 100% brett.
 
Funker fint med høy ibu og brett. Jeg hadde en 100% brett-ipa (teoretisk 53 ibu) på forrige PF, som jeg sjøl likte godt. Åpna faktisk en lita flaske som var igjen i går, var god (mer funk, mindre humle enn sist).

Høy ibu og laktobakterier derimot.
 
Smakte en 100% brett IPA på ikt-nm som jeg synes var veldig god. Brett blir ikke så frempå og sur når den brukes i primærgjæring.
 
cjohansen, den smakte jeg også. Synes den var god. Den var rimelig fersk, 4 uker i karet og 4 uker på flaske. Fikk veldig lyst til å prøve.
 
Tilbake
Topp