Tom for gass - koke litt til eller gjære?

Hurtigpils hvor jeg gikk tom for gass... "Varmet", ikke kokt opp i ca 50 min og tilsatt humle.
OG litt lav, 1.042 av 1.048. Tilskriver dette manglende koketid og lav temp. Jeg kan enten gjære nå, med lav OG og fare for at uhumskheter enda finnes.
Eller koke i morra etter å ha hentet gass. Da blir OG riktigere og alt av uønsket dill og dall får en sjanse til å koke bort.

All humling er unnagjort i humleposer, som er fjerna.
Mulig aromahumla blir litt mer bitter med kok, det er også noe å ta med i ligningen.

Innspill?
 
eneste mulighet å koke i morra. DMS må ut. synd du humla da, da all humle blir til bitterhumle etter 90 min kok.
 
Takk for svar. Dette er en tsjekkisk pilsner på single malt og Saaz humle hele veien.

Etter hvert som jeg skrev ble det klarere at jeg koker opp i morra.

Jeg sitter og teller på knappene om jeg skal ta sjansen på litt mer Saaz til slutt, slik at det blir litt aroma, ikke bare bittert.
Den blir nok mer bitter enn tiltenkt, men: shit happens.
RDWHAHB...
 
Tilbake
Topp