Det er jo ikke uvanlig at øldommere tar seg en kjøpeøl etter dømming. Og det er nesten alltid en vanlig pils man vil ha. Det er overraskende forfriskende med noe enkelt når man endelig kan ta seg en øl uten å konsentrere seg, analysere og skrive ned begrunnelser.
Vi har prøvd å bruke dem på noen arrangementer, men slutten på NM-dømming treffer litt arrangementstørke. Kanskje vi burde prøve å få til åpent hus så folk kan komme å hente øl og flasker.
De har øl som er levert inn og ikke dømt bør ta kontakt med NM-komiteen så de kan finne ut hva som har skjedd. Er dette mange øl så er det litt kjedelig.
Definisjonen på hva ølet smaker er fortsatt ikke hvor humla kommer fra, men hvordan ølet smaker. Jeg har lest dommerskjemaene og dommerne mener ikke ølet har noen tydelig aroma eller smak av sitrus og granbar, som kanskje er det mest typiske for "amerikansk" humle. I den grad de kjenner noe...
Kanskje bryggerne er mer opptatt av opprinnelse enn faktisk smak? Hvor stor forskjell er det egentlig på klassisk britisk humle og et velvalgt utvalg av amerikansk humle?
De dommerne jeg møter er i hvert fall veldig mye mer opptatt av å forstå typen og lete etter typeriktighet enn å lete etter...
Du kan diskvalifiseres for å sende inn for sent, levere feil flasketype, ha feil etikett eller på en annen måte bryte reglene. Du kan ikke diskvalifiseres på grunn av smaken på ølet.
To dommere kommenterer at ølet er litt nøytralt ("litt lite av alt") og dommeren som savner sødme påpeker også manglende bitterhet, som i grunnen er noe av det samme. Den siste dommeren virker litt mer positiv til ølet, men skriver også svak maltsødme. Generelt får ølet bedre score på aroma enn...
Jeg har hatt noen dårlige opplevelser med ale-gjær som ikke har gjæret helt optimalt og etterpå har fått et lite spark til å begynne å gjære igjen.
Et typisk eksempel var landsmøtet i Oslo for et par år siden, da vi skulle ha festmiddag og det manglet øl (!!!). Jeg hadde brygget en IPA som...
Når du får ei flaske som det er på grensa til umulig å tømme av uten å søle, så synes jeg det er naturlig å kommentere. Jeg setter, i hvert fall, pris på å starte dømming av et øl med å lukte på det, ikke å lete etter tørkerullen for å unngå å legge dommerskjemaet i ølsøl.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.