Hei! Første innlegg her!
Er helt fersk ølbrygger, har kun ett brygg bak meg. Har fått låne en Beer Brew 30, lest en god del på dette forumet og andre steder, og gjennomførte et lite testbrygg forrige helg. Denne helgen skal jeg i gang igjen, og forhåpentligvis korrigere et par småfeil jeg gjorde sist.
Et par spørsmål har dog meldt seg:
1: I 'bruksanvisningen' til BB30 står det at man skal koke i 60 minutter, mens på de to allgrain-settene jeg har kjøpt fra Bryggselv står det koketid 90 minutter. Jeg går ut fra at jeg bør følge det som står på allgrain-oppskriften? Dvs at jeg koker i 30 minutter før jeg tilsetter bitterhumlen, og så ytterligere en time med kok og tilsetting av humle underveis. Kan noen forklare hva hensikten med disse 30 humleløse minuttene da er?
2: Da jeg kokte sist ble det en skikkelig kladd med barberskum-tykt skum på toppen i starten. Etterhvert blandet dette seg tilbake inn i brygget. Burde jeg ha skummet av dette? (Går ut fra at dette skummet mest er proteiner fra maltet, som blir til 'grums' hvis jeg ikke tar det av?)
Hvis noen lurer så var det første brygget et Lucky Jack sett, og det neste er en single hop Cascade ipa.
Er helt fersk ølbrygger, har kun ett brygg bak meg. Har fått låne en Beer Brew 30, lest en god del på dette forumet og andre steder, og gjennomførte et lite testbrygg forrige helg. Denne helgen skal jeg i gang igjen, og forhåpentligvis korrigere et par småfeil jeg gjorde sist.
Et par spørsmål har dog meldt seg:
1: I 'bruksanvisningen' til BB30 står det at man skal koke i 60 minutter, mens på de to allgrain-settene jeg har kjøpt fra Bryggselv står det koketid 90 minutter. Jeg går ut fra at jeg bør følge det som står på allgrain-oppskriften? Dvs at jeg koker i 30 minutter før jeg tilsetter bitterhumlen, og så ytterligere en time med kok og tilsetting av humle underveis. Kan noen forklare hva hensikten med disse 30 humleløse minuttene da er?
2: Da jeg kokte sist ble det en skikkelig kladd med barberskum-tykt skum på toppen i starten. Etterhvert blandet dette seg tilbake inn i brygget. Burde jeg ha skummet av dette? (Går ut fra at dette skummet mest er proteiner fra maltet, som blir til 'grums' hvis jeg ikke tar det av?)
Hvis noen lurer så var det første brygget et Lucky Jack sett, og det neste er en single hop Cascade ipa.