NM 2024 - den store diskusjonstråden

Mange vinnere med tørrgjær ser jeg. Beste Am. Ipa og Imperial Stout, us-05 og nokså standard gjæring
Beste lyse belgisk, tripel med lallemann abbey oppimot 24 C
Tror jeg må prøve den
Tørrgjær eliminerer jo en del muligheter til å starte gjæringa med dårlig gjær. Du får stadig mer å velge mellom, og sjøl om tørrgjæren ikke er veldig billig lenger, er den vesentlig billigere enn ferskgjær, hvis du ikke vil jobbe med startere og gjenbruk av gjær. Er du henvist til netthandling, er det mye tryggere å bestille tørrgjær. Og så kan du ha den liggende lenge uten at den forringes vesentlig.

Det er så mange fordeler med tørrgjær at det ville være rart om den ikke skulle dukke opp på vinnerlistene. Og Abbaye er en veldig grei gjær å jobbe med.

Jeg er glad i noen få ferskgjærtyper jeg har brukt lenge, og som jeg vil holde fast ved, så jeg bruker ikke så mye tørrgjær. Men jeg har en del liggende, og det er særlig det at de gjør det mer overkommelig å brygge øltyper jeg sjelden brygger, jeg setter pris på. Kanskje jeg til og med brygger en wit? Jeg har gjæren:).
 
Du har brukt den? Fornøyd med resultatet?
Jeg liker det bedre enn dommerne, i alle fall:).

Neida, jeg fikk veldig fair kommentarer på det ølet, og ikke så gal poengsum, heller. Skylder på NØ (God Påske), jeg, og ikke gjæren. Men min favoritt er nok Westmalle-gjæren. Det henger vel på hvilket bryggeris øl du er mest fan av, Chimay eller Westmalle.
 
Jeg liker det bedre enn dommerne, i alle fall:).

Neida, jeg fikk veldig fair kommentarer på det ølet, og ikke så gal poengsum, heller. Skylder på NØ (God Påske), jeg, og ikke gjæren. Men min favoritt er nok Westmalle-gjæren. Det henger vel på hvilket bryggeris øl du er mest fan av, Chimay eller Westmalle.

Planen var no Chimay aktig med wlp500 så kanskje ikke så dumt alternativ da..

Kanskje vi også skulle ha en egen tråd for diskusjon av NM oppskrifter?
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp