3 spørsmål

JoakimO

Norbrygg-medlem
1. Har en weissbier til gjæring nå. Den skal etter planen være klar for flasking til torsdagen. Står i 20 graders varme . Ser at den er greit grumsete. Hadde det vært en ide å senka temperaturen i rommet ett døgn for å få mer bunnfall?

2. Finnes det en tørrgjær som kan erstatte WLP 013?

3. Finnes det en tørrgjær som kan erstatte Wyeast 1968?

Eller så er det vel bare å bryne seg på en fersk gjær først som sist :)
 
JoakimO skrev:
1. Har en weissbier til gjæring nå. Den skal etter planen være klar for flasking til torsdagen. Står i 20 graders varme . Ser at den er greit grumsete. Hadde det vært en idé å senka temperaturen i rommet ett døgn for å få mer bunnfall?

2. Finnes det en tørrgjær som kan erstatte WLP 013?

3. Finnes det en tørrgjær som kan erstatte Wyeast 1968?

Eller så er det vel bare å bryne seg på en fersk gjær først som sist :)

WLP013- Danstar Windsor

WY 1968- muntons ale?

Lägger ved ett dokument över färsk-torrjäst ersättningar. Hoppas det kommer till nytta
 

Vedlegg

  • liquid yeast substitutions.xlsx
    16,7 KB · Sett: 77
mikaellindell skrev:
JoakimO skrev:
1. Har en weissbier til gjæring nå. Den skal etter planen være klar for flasking til torsdagen. Står i 20 graders varme . Ser at den er greit grumsete. Hadde det vært en idé å senka temperaturen i rommet ett døgn for å få mer bunnfall?

2. Finnes det en tørrgjær som kan erstatte WLP 013?

3. Finnes det en tørrgjær som kan erstatte Wyeast 1968?

Eller så er det vel bare å bryne seg på en fersk gjær først som sist :)

WLP013- Danstar Windsor

WY 1968- Muntons ale?

Lägger ved ett dokument över färsk-torrjäst ersättningar. Hoppas det kommer till nytta

Du kan forsåvidt bruke de nevnte gjærtypene i stedet for WLP013 og WY1968, men de erstatter dem ikke.
 
Gahr skrev:
mikaellindell skrev:
JoakimO skrev:
1. Har en weissbier til gjæring nå. Den skal etter planen være klar for flasking til torsdagen. Står i 20 graders varme . Ser at den er greit grumsete. Hadde det vært en idé å senka temperaturen i rommet ett døgn for å få mer bunnfall?

2. Finnes det en tørrgjær som kan erstatte WLP 013?

3. Finnes det en tørrgjær som kan erstatte Wyeast 1968?

Eller så er det vel bare å bryne seg på en fersk gjær først som sist :)

WLP013- Danstar Windsor

WY 1968- Muntons ale?

Lägger ved ett dokument över färsk-torrjäst ersättningar. Hoppas det kommer till nytta

Du kan forsåvidt bruke de nevnte gjærtypene i stedet for WLP013 og WY1968, men de erstatter dem ikke.


förstod frågan att gälla vilken torrjäst som kan "användas istället för/vikariera" färskjästen, alltså ersätta, och inte om de är 100% likvärdig...?
 
Tilbake
Topp