Klarte ikke å søke meg frem til noe her i farten, så starter en ny tråd.
Jeg er noen dager bak skjema i forhold til tapping av ett par øl, og fordelt litt rundt det i kveld.
Har jo hørt snakk om autolyse om ølet står for lenge på gjæringskar, men så slo det meg; hva er det som forårsaker denne faren siden det ikke virker til å være noe tema (innenfor normal tid) nær ølet er havnet på flaske/fat?
Ikke for å argumentere hardt mot det, men om en benytter et sekundær kar, evt tapper av gjær og trub fra en kon, da er det vel ingen stor forskjell fra gjæringskar til flaske/fat? CO2 da, men hva mer?
Jeg er noen dager bak skjema i forhold til tapping av ett par øl, og fordelt litt rundt det i kveld.
Har jo hørt snakk om autolyse om ølet står for lenge på gjæringskar, men så slo det meg; hva er det som forårsaker denne faren siden det ikke virker til å være noe tema (innenfor normal tid) nær ølet er havnet på flaske/fat?
Ikke for å argumentere hardt mot det, men om en benytter et sekundær kar, evt tapper av gjær og trub fra en kon, da er det vel ingen stor forskjell fra gjæringskar til flaske/fat? CO2 da, men hva mer?