gustavf
Administrator
Oslo amatørbryggerlaug må fornye sensorene sine. Vi har ikke funnet en probe som er helt slik vi vil ha den, og har derfor fått laget en probe vi mener er akkurat slik en probe for hjemmebrygging skal være.
Proben lages av Senstech i Shenzhen (tror vi; hvem som er forhandlere, produsenter og agenter er ikke alltid like lett å finne ut av i Kina). Hjemmesidene deres er på http://www.szsst.net/. Pengene er overført og om et par uker skal 100 prober være i Oslo.
Hva vi ville ha
Vi har et brygger med hard bruk, og vi ville ha en probe som vi kunne installere i bryggeriet og som holder så lenge som mulig. Vi legger proben oppå mesken, så den må være vanntett. Kabelen kan komme i klem, så vi må ha en solid kabel. Materialvalg som vi føler oss trygge på, selv om erfaring med kjøp fra Kina tilsier at det er vanskelig å få noe matvaregodkjent (å få en etikett på som sier at det er matvaregodkjent er mye, mye enklere).
Proben
Etter innspill fra flere på forumet, er proben rundt og 6 mm i diameter. For å kunne kompensere for ledningstap har vi valgt å bruke 3 ledere. Trenger du to ledere, er det bare å la være å bruke den ene av de røde lederne.
For å tåle å ligge i mesken, må proben være tett og tåle vann. Vi har valgt ei rustfri hylse, som er falset til kabelen. Oppgitt tetthetsgrad er IP68.
Vi har valgt en probe med god nøyaktighet (class A, oppgitt til 0,5 grader). For bryggeformål er det neppe nødvendig, men merkostnaden for det var liten. PT100 er en av de mest brukte, analoge probetypen og passer sammen med de fleste PIDer og kontrollere.
Kabelen
Kabelen er overraskende ofte et svakt punkt på temperatursensorer. Selvfølgelig skal den være tett og fleksibel, men den skal også tåle håndtering. Temperaturen svinger og kabelen må være rimelig diffusjonstett.
Produsenten mente en PVC-kabel var et godt valg. Vi har prøvd PVC, PE og PTFE, og var ikke enig. Vi valgte det beste, og proben leveres med 2 meter grå silikonkabel. Dessverre var ikke øl-brun kabel tilgjengelig.
Skal du bruke proben til noe annet, så bør kabelen fungere opp til 200 grader og nedover til vintertemperaturer på Røros.
Garantier
Vi tror vi får en nesten helt perfekt probe til bryggebruk. For detaljer, se vedlagte bilder av en tilsvarende probe og tegning av den bestilte proben.
Allikevel, ettersom dette er et fellesinnkjøp, gir vi ingen garantier. Du får ei pakke med en dings, som vi er rimelig sikker på at det er en knallgod temperaturprobe.
Bestilling og levering
Er du interessert, meld deg her:
https://docs.google.com/forms/d/1kF2bGZ65YrgD8Oyg1bJuw7Xj4GKG8zv3MrVmj50zFZc/viewform
Slik gjør vi handelen
De som bestiller probe før vi får dem, betaler 1/100 av prisen, pluss frakt og emballasjekostnad. Vi regner med at probene kommer til å koste ca 80-85 kroner og emballasje og frakt i Norge ca 40-45 kr for første sensor og 3-4 kr ekstra for hver probe. Alt i alt litt over 120 kr for første proble og ca 85 kr for hver ekstra probe.
Vi oppdaterer prisen etter at vi har fått probene, så en liten risiko tar du. Vi tar kontakt med deg når probene er klare, og gir deg eksakt beløp og betalingsfrist.
Utregning av prisen her:
https://docs.google.com/spreadsheet...4d74bqM3SknKcPHNNwI/pubhtml?gid=0&single=true
De som skal kjøpe etter at probene er levert og det gode ryktet begynner å gå, må betale litt mer (ca 150 kr per probe, regner vi med).
For å forenkle regnskapet til Oslo amatørbryggerlaug har jeg kjøpt probene privat og Oslo amatørbryggerlaug kjøper ut de usolgte probene. Du kommer derfor til å overføre penger til meg, ikke bryggerlauget.
Proben lages av Senstech i Shenzhen (tror vi; hvem som er forhandlere, produsenter og agenter er ikke alltid like lett å finne ut av i Kina). Hjemmesidene deres er på http://www.szsst.net/. Pengene er overført og om et par uker skal 100 prober være i Oslo.
Hva vi ville ha
Vi har et brygger med hard bruk, og vi ville ha en probe som vi kunne installere i bryggeriet og som holder så lenge som mulig. Vi legger proben oppå mesken, så den må være vanntett. Kabelen kan komme i klem, så vi må ha en solid kabel. Materialvalg som vi føler oss trygge på, selv om erfaring med kjøp fra Kina tilsier at det er vanskelig å få noe matvaregodkjent (å få en etikett på som sier at det er matvaregodkjent er mye, mye enklere).
Proben
Etter innspill fra flere på forumet, er proben rundt og 6 mm i diameter. For å kunne kompensere for ledningstap har vi valgt å bruke 3 ledere. Trenger du to ledere, er det bare å la være å bruke den ene av de røde lederne.
For å tåle å ligge i mesken, må proben være tett og tåle vann. Vi har valgt ei rustfri hylse, som er falset til kabelen. Oppgitt tetthetsgrad er IP68.
Vi har valgt en probe med god nøyaktighet (class A, oppgitt til 0,5 grader). For bryggeformål er det neppe nødvendig, men merkostnaden for det var liten. PT100 er en av de mest brukte, analoge probetypen og passer sammen med de fleste PIDer og kontrollere.
Kabelen
Kabelen er overraskende ofte et svakt punkt på temperatursensorer. Selvfølgelig skal den være tett og fleksibel, men den skal også tåle håndtering. Temperaturen svinger og kabelen må være rimelig diffusjonstett.
Produsenten mente en PVC-kabel var et godt valg. Vi har prøvd PVC, PE og PTFE, og var ikke enig. Vi valgte det beste, og proben leveres med 2 meter grå silikonkabel. Dessverre var ikke øl-brun kabel tilgjengelig.
Skal du bruke proben til noe annet, så bør kabelen fungere opp til 200 grader og nedover til vintertemperaturer på Røros.
Garantier
Vi tror vi får en nesten helt perfekt probe til bryggebruk. For detaljer, se vedlagte bilder av en tilsvarende probe og tegning av den bestilte proben.
Allikevel, ettersom dette er et fellesinnkjøp, gir vi ingen garantier. Du får ei pakke med en dings, som vi er rimelig sikker på at det er en knallgod temperaturprobe.
Bestilling og levering
Er du interessert, meld deg her:
https://docs.google.com/forms/d/1kF2bGZ65YrgD8Oyg1bJuw7Xj4GKG8zv3MrVmj50zFZc/viewform
Slik gjør vi handelen
De som bestiller probe før vi får dem, betaler 1/100 av prisen, pluss frakt og emballasjekostnad. Vi regner med at probene kommer til å koste ca 80-85 kroner og emballasje og frakt i Norge ca 40-45 kr for første sensor og 3-4 kr ekstra for hver probe. Alt i alt litt over 120 kr for første proble og ca 85 kr for hver ekstra probe.
Vi oppdaterer prisen etter at vi har fått probene, så en liten risiko tar du. Vi tar kontakt med deg når probene er klare, og gir deg eksakt beløp og betalingsfrist.
Utregning av prisen her:
https://docs.google.com/spreadsheet...4d74bqM3SknKcPHNNwI/pubhtml?gid=0&single=true
De som skal kjøpe etter at probene er levert og det gode ryktet begynner å gå, må betale litt mer (ca 150 kr per probe, regner vi med).
For å forenkle regnskapet til Oslo amatørbryggerlaug har jeg kjøpt probene privat og Oslo amatørbryggerlaug kjøper ut de usolgte probene. Du kommer derfor til å overføre penger til meg, ikke bryggerlauget.