Flasking av øl, og dårlig tid

Har en wit stående på gjæringsdunk nå, som skal drikkes om to helger (11.august). Pga at det ikke er mulig å kjøle ned et fat der det skal konsumeres, så blir det tappet på flasker, men jeg skal bort en ukes tid nå, og får ikke tappet før neste helg.
Dvs at flaskene får ca 5 dager i romtemperatur, og så nedkjøles i en bekk i en halv dag før de skal drikkes. Regner med å nå en FG på ca 1.006, ut i fra tidligere erfaringer.
Har dere tro på at dette kan bli ok, eller er det for kort tid fra flasking til konsumering?
 
terjene skrev:
Har en wit stående på gjæringsdunk nå, som skal drikkes om to helger (11.august). Pga at det ikke er mulig å kjøle ned et fat der det skal konsumeres, så blir det tappet på flasker, men jeg skal bort en ukes tid nå, og får ikke tappet før neste helg.
Dvs at flaskene får ca 5 dager i romtemperatur, og så nedkjøles i en bekk i en halv dag før de skal drikkes. Regner med å nå en FG på ca 1.006, ut i fra tidligere erfaringer.
Har dere tro på at dette kan bli ok, eller er det for kort tid fra flasking til konsumering?

La flaskene stå med litt høyere temp. 24-25 grader.
 
Tilbake
Topp