Innspill Lager oppskrift.

Min første lager.
Satte starter på 3 rør wlp940


Type: All Grain
Batch Size: 80,00 l
Boil Size: 100,40 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 88,40 l
Final Bottling Vol: 75,00 l
Fermentation: Lager, Two Stage
Date: 24 Mar 2015

Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
12,28 kgPilsner (2 Row) UK (2,0 EBC)Grain167,9 %
2,25 kgCorn, Flaked (2,6 EBC)Grain212,4 %
2,25 kgVienna Malt (6,9 EBC)Grain312,4 %
0,95 kgRice, Flaked (2,0 EBC)Grain45,3 %
0,35 kgCaramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC)Grain51,9 %
57,15 gHallertau Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 minHop625,8 IBUs
4,23 ItemsWhirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)Fining7-
4,23 tspYeast Nutrient (Boil 15,0 mins)Other8-
120,31 gHallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 5,0 minHop93,1 IBUs
120,31 gHallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 1,0 minHop100,7 IBUs
3 pkgMexican Lager (White Labs #WLP940) [35,49 ml]Yeast11
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 1,049 SG
Est Final Gravity: 1,011 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,9 %
Bitterness: 29,5 IBUs
Est Color: 8,1 EBC
Measured Original Gravity: 1,047 SG
Measured Final Gravity:
Actual Alcohol by Vol: 4,8 %
Calories: 436,7 kcal/l
Mash Profile
Mash Name: Single Infusion, Medium Body
Sparge Water: 44,94 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE
Total Grain Weight: 18,08 kg
Grain Temperature: 15,0 C
Tun Temperature: 15,0 C
Mash PH: 5,20
Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash InAdd 55,16 l of water at 73,4 C66,0 C60 min
Mash OutAdd 26,41 l of water at 99,3 C75,8 C10 min

Sparge: Fly sparge with 44,94 l water at 75,6 C
 
Hva er årsaken til at du vil ha både flaket ris/mais og samtidig Vienna/Crystal?

Skal brygge noe lignende til søndag, pils/vienna/hvete med magnum/hersbrucker og WPL940, omtrent samme stats. Et forsøk på å finne et kompromiss til meg og fruen..
 
tror du trenger mer gjær, jeg bruker 4 rør på 4,3 liters starter til 60 liter.
Gjæren er fin.
 
Tilbake
Topp