Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

Boulevard - Tank 7
- Respekt til AxelH

Here it goes:

Malts
Pale Malt - 77.5%
Flaked Maize - 20%
Malted Wheat - 2.5%

Mash in:
63 and rest for 50 minutes.
68 - 25 min
73- 15 min
Mash off at 78

We look for a beginning of boil gravity of 1063 and boil for 70 minutes to look for 1067 at the end of the boil.

Hops
Magnum - 6 IBU at 98 C
Simcoe - 5 IBU at 15 After beginning of boil
Amarillo - 15.7 IBU at 5 before end of boil
Amarillo - 10.7 IBU in the whirlpool

We cool the wort to 19 C, pitch with a high gravity Trappist strain (I suggest Wyeast 3787) and let it rise to 21 C. We ferment at 21 until we reach 1028 at which point we temp up to 23 for the remainder of fermentation. Ending FG is 1009.

Dry Hopping
Amarillo .089 kg/bbl (0,76 g pr. liter )
 
Sist redigert av en moderator:
  • Like
Reaksjoner: Thu
Skal vi poste "cloner" i denne tråden? Har brygget cloner tidligere som var heller en tribute enn en replika. Og er det lovlig å poste screenshots av en bok med oppskrift i? Aner meg at det ikke er tillatt
 
Kinn - Vestkyst
- Respekt til Gahr

Sendte en melding til Espen Lothe, og her er oppskriften på Kinn Vestkyst:

OG: 16,8 °P
FG: 4 °P
7 % alkohol
ca. 80-100 IBU

Malt:
92 % Thomas Fawcett maris otter pale malt
4 % Thomas Fawcett pale crystal malt, 70 EbC
4 % Thomas Fawcett crystal malt, 130-150 EBC

Humle:
0,6 g/l Simcoe, 30 min.
0,6 g/l Columbus, 30 min.
0,6 g/l Centennial, 30 min.
0,6 g/l Simcoe, 15 min.
0,6 g/l Columbus, 15 min.
0,6 g/l Centennial, 15 min.
0,6 g/l Simcoe, 0 min.
0,6 g/l Columbus, 0 min.
0,6 g/l Centennial, 0 min.
0,7 g/l Simcoe, tørrhumle i sekundærkar.
0,7 g/l Columbus, tørrhumle i sekundærkar.
0,7 g/l Centennial, tørrhumle i sekundærkar.
0,7 g/l Amarillo, tørrhumle i sekundærkar.

Gjær:
Wyeast 1318 London Ale III

Mesking:
64 °C

Koking: 90 min.

Gjæring: Primærgjæring i åpne kar i 4 dager. Gjær skummes av etter én dag. Start gjæring på 19 °C, stiger til 21 °C. 10 dager i lukket sekundær med tørrhumle.

Priming med sukker, 5 g/l.

I det siste har det vært litt problemer med å få tak i de rette humletypene, så det har vært brukt litt Citra, Chinook og Cascade som erstatninger, men den egentlige oppskriften er som over.
 
Kinn - Dampen
Respekt til Stein Norem Wisted

Sendte en mail til Espen Lothe på Kinn, og fikk oppskriften :

OG 11,6 P
FG 3 P
4,7% alkohol
32 IBU

95% Maris Otter Pale Ale Malt
5% Crystal 150 EBC

Mesking ved 66 grader C

90 min koking
Bitterhumle: Northern Brewer
1,25 g/l Northern Brewer ved kokeslutt og trekke 15 min

Wyeast 1318 London Ale III ved 18 grader C
 
Kinn - Pilgrim
Respekt til EndreS

Her er oppskrift på Pilegrim slik eg hugsar den (har ikkje bryggjeskjema for handa). Håpar du kan tyde det.

11,6-2,9 grader plato
4,7% alkohol
Meisking ved 66 ºC
95% maris otter pale ale malt
5% pale crystal malt
Wyeast 1318 London Ale III ved 21 ºC
33 IBU
Target som bitterhumle. Aromahumle er 0,3 g/l Amarillo, 0,6 g/l Centenneal og 0,6 g/l Fuggles. Skal koke i 5 min og så trekke i varm vørter 15 min.

Men vi kjem i nær framtid til å endre humlinga på Pilegrim, så følg med og kjøp det utover vinteren. Target er på veg ut og inn kjem truleg meir Fuggles og East Kent Goldings.

mvh
Espen Lothe
 
Skal vi poste "cloner" i denne tråden? Har brygget cloner tidligere som var heller en tribute enn en replika. Og er det lovlig å poste screenshots av en bok med oppskrift i? Aner meg at det ikke er tillatt

Ikke kloner og ikke bilder fra bøker. Kun direkte fra bryggeriene med tillatelse.
 
Lervig Lucky Jack

Ære til Gahr for å skaffet oppskrift

Batch size: 18.000 net
Total grain: 3.500 kg

Anticipated OG 11.5 % Plato
Anticipated EBC 14.0
Anticipated IBU 29,0
Anticipated RDF 66,5
Anticipated Alc. Vol. 4,70 %

Brewhouse Eff. Calcutated at 90%

Grain
3000 kg Pilsner malt
200 kg Carapale 10
200 kg Caracrystal 150

Mash
Mashing-in liquor 11.500l at 52C (3,2 L : kg malt)

Protien rest: 50°C – rest 15 mins
Step up 1C : minute
Saccharification rest 1: 67°C- rest for 20 mins
Saccharification rest 2: 72°C- rest for 20 mins
Mash off: 78°C- rest for 5 mins

Hops
0,5 kg Simcoe first wort hop, 90 mins
2,5 kg Perle T45, 10% AA, 60 mins
lower the pH to under 5,1 before finish hops are added, ( 3 L lactic acid, 1,5kg CaCl)
25 kg Amarillo, pellets T90 15 mins
25 kg Chinook, Pellets T90 5 mins
15 kg Citra, pellets T90 5 mins
15 kg Citra, dry hop after primary fermentation – at fermentation temp

Evaporation rate: 10%/hour
Pre-boil wort size: ?
Boil time: 60 min
Pre-boil gravity: 10.4 % plato

Minerals
6600 g Calcium chloride added to mash water
3 l Lactic acid added to mash water
9 g Zink sulfate (antar dette tilsettes under koking)
2 ml/ 1000L Anti foam add at 95C prior to boil
4 g per HL Protafloc Granules - in last 15 mins of the boil

Fermentation
WhiteLabs Californa Ale – 21C final gravity around 2.6Plato / 1 L / HL
(Pitch wort at 25C to allow the lag time to not go to cold in room) Ferment at ambient pressure close tank at 4P left in green beer.


Filtration/Carbonation
Brite filteration/>4.0 haze


Packaging
CO₂ 4.80g/l in tank for cans/flasker, 5,1 for tank truck or fat
 
Takk for oppskriftene!

Har imidlertid to spørsmål: er det ikke litt lite med kun 40 min mesking på noen? Og hvilke(n) gjær er brukt?
 
Ægir Hrist & Mist Hefeweizen

Mail fra Ægir:

"Hold deg rundt 15 IBU med tyske humler, helst tettnang, ingen store late additions.

Her er malt bill, tall i prosent.

6.0 Carahell Malt (Weyermann)
1.8 Caramunich Type 2
6.0 Melanoidin Malt
3.0 Carahell Wheat Malt
35.7 Pale Ale Malt
3.0 Sauer(acid)
44.6 Wheat Malt

Først en rest på 45 grader I 15 minutter (for å øke produksjonen av stoffet som lager banankarakter) deretter 68 grader i 1 time.

White Labs WLP300 Hefeweizen Ale ved 20 grader"

Er ingen stor fan av hvete, men denne var veldig bra.
 
Takk for oppskriftene!

Har imidlertid to spørsmål: er det ikke litt lite med kun 40 min mesking på noen? Og hvilke(n) gjær er brukt?
I de fleste av disse oppskriftene (alle?) er det oppgitt California Ale, hvilket vil si at du trygt kan bruke White Labs WLP001, Wyeast 1056 eller US-05 (tørrgjær).
 
Tilbake
Topp