[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Straumens pils
Hovedklasse: 1. Lys lager
Øltype: 1.C. Tsjekkisk pilsner
OG: 1045
FG: 1006
Beregnet bitter: 54 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 61 l
Sluttvolum: 57 l
Malt & sukker
10000 gram Global pilsnermalt
1000 gram Global hvetemalt
1300 gram Weyermann carapils
500 gram Lys sirup
Meskeskjema
60 min 67 °C
15 min 72 °C
15 min 78 °C
Humle
55 gram Magnum 15.7 %-alfa 60 min
150 gram Saaz 4.5 %-alfa 30 min
150 gram Saaz 5.1 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
2 gram CaSO4
1.7 gram CaCl2
3 gram NaCl
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP830 German Lager Flytende
Kommentar til gjær: 2 pakker i 2 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 10 grader
3 dager ved 20 grader
5 dager ved 12 grader
Lagring: 14 dager ved 20 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 18.04.2010
Tappedato: 05.05.2010
Kommentar: Sirup tilsatt mot slutten av koketiden for å regulere OG.[/tt]
Navn på brygget: Straumens pils
Hovedklasse: 1. Lys lager
Øltype: 1.C. Tsjekkisk pilsner
OG: 1045
FG: 1006
Beregnet bitter: 54 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 61 l
Sluttvolum: 57 l
Malt & sukker
10000 gram Global pilsnermalt
1000 gram Global hvetemalt
1300 gram Weyermann carapils
500 gram Lys sirup
Meskeskjema
60 min 67 °C
15 min 72 °C
15 min 78 °C
Humle
55 gram Magnum 15.7 %-alfa 60 min
150 gram Saaz 4.5 %-alfa 30 min
150 gram Saaz 5.1 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
2 gram CaSO4
1.7 gram CaCl2
3 gram NaCl
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP830 German Lager Flytende
Kommentar til gjær: 2 pakker i 2 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 10 grader
3 dager ved 20 grader
5 dager ved 12 grader
Lagring: 14 dager ved 20 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 18.04.2010
Tappedato: 05.05.2010
Kommentar: Sirup tilsatt mot slutten av koketiden for å regulere OG.[/tt]