Olivenolje isteden for oksygen?

Status
Stengt for ytterligere svar.
Er det noen som har prøvd dette?

Store deler av ferien i år lå jeg ved bassengkanten og leste "Yeast" samt diverse bryggerelaterte blogger.
Et tema som fanget min interesse (tror dog ikke det var nevnt i "Yeast") var at flere har byttet ut oksygenering med en ØRLITEN mengde olivenolje.
Tanken bak dette er vel at gjæra i seg selv har ikke bruk for oksygen, men den bruker oksygen for å danne steroler og, beklager at jeg ikke har noe norsk ord; unsaturated fatty acids (UFA).
Dette trenger gjæra, og olivenolje inneholder visstnok mye av dette.

http://http://sciencebrewer.com/201...iatus-an-experiment-yeast-aeration-of-course/
Her har "sciencebrewer", som forøvrig ikke later til å ta så veldig lett på ting, gått i dybden og gjort et lite eksperiment. Dessverre har jeg ikke funnet noen oppfølger med ordentlige resultater..


Er det noen her som har prøvd noe slikt?


Selv satte jeg en starter tidligere i uka hvor jeg brukte "noe mindre enn en liten dråpe" olivenolje. Denne ble kun satt unna i et mørkt rom med passende temperatur.
Jeg tenkte å kanskje forsøke meg på å telle gjær fra den etterhvert - så langt ser det ihvertfall veldig bra ut, og selv i en liten starter virket det ikke til å ha noen skumdempende effekt.
Jeg kommer til å bruke enten samme mengde eller noe mindre (fortynner det i tilfelle i sprit) olivenolje i neste batch jeg skal brygge også - kanskje splitter jeg i to, èn del med olivenolje og en del med oksygen? :)
 
Status
Stengt for ytterligere svar.
Tilbake
Topp