Batch på ca 25 liter?Fermentables
Amount Fermentable PPG °L Bill %
3 kgGerman - Wheat Malt37254.5%
1.5 kgGerman - Pilsner381.627.3%
800 gFlaked Wheat34214.5%
200 gGerman - Munich Light3763.6%
5.5 kg Total
Hops
Amount Variety Type AA Use Time IBU
30 gHallertau MittelfruhPellet3.75Boil60 min14.67
15 gTettnangerPellet4.5Boil0 min
Mash Guidelines
Amount Description Type Temp Time
20 L Infusion65 C60 min
5 L Infusion76 C15 min
Yeast
White Labs - Hefeweizen IV Ale Yeast WLP380
Attenuation (avg):
76.5%
Flocculation:
Low
Optimum Temp:
18.9 - 21.1 °C
Starter:
Yes
Fermentation Temp:
18 °C
Pitch Rate:
0.35 (M cells / ml / ° P)
101 B cells required
Yeast Pitch Rate and Starter Calculator
Target Water Profile: Balanced Profile
Ca+2 Mg+2 Na+ Cl- SO4-2 HCO3-
80 5 25 75 80 100
Mash Chemistry and Brewing Water Calculator
Har også sett på YouTube at det er noen (nord-amerikanere) som bruker gresskar-puré. Noen som har tips til hvor i Kongeriket man kan kjøpe denslags??
Hepp! Impulskjøpte gresskarpure på Helgø nylig, og tenkte å prøve meg på denne. Mesker sånn rundt 66C?7kg MO
500g Black Patent
100g crystal 120
30g Hallertauer på 60
30g Cascade på 15
30g Hallertauer på 5
House yeast (001 el.l.)
1kg bakt gresskar i mesken
1tskje kanel på 5 min
Det var første forsøk. Ble meget godt. Runde 2 får dette i tillegg:
100g rug
100g crystal rug
100g sjoko rug
850-900g gresskarpuré
0,5 tskje kanel
0,5 tskje allspice
0,5 tskje muskat
1 toppet tskje kakao
(Puré og krydder erstatter bakt gresskar og krydder på forsøk #1)
Ah! Klart! Det blir ikke jul uten at man involverer Dyret i Åpenbaringen. Ser at du kjører boksene med pure i ovnen. Helt til juleribbe, eller bare en lett karamellisering på 175-200C?66.6 grader
Duly noted. Har tenkt å styre unna rugen i denne omgang, men kan fint se for meg at pureen skaper seg om det ikke blir nok skall rundt den.Vil også anbefale å bruke risskall. Pureen (og rugen) kan fort lage kvalm. Samt ha en meget sakte skylling/run off.