Sterk belgier med rug!

Hei!

Skal brygge med rug for første gang, og siden jeg vil prøve ut gjær fra Sacchoralicious, så falt valget på en belgisk sterk ale, slik som oppskriften under:

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 16.30 l
Post Boil Volume: 13.46 l
Batch Size (fermenter): 11.02 l 
Bottling Volume: 10.18 l
Estimated OG: 1.084 SG
Estimated Color: 36.3 EBC
Estimated IBU: 26.9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 65.00 %
Est Mash Efficiency: 77.4 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
2500.00 g            Pilsner (2 Row) Bel (3.9 EBC)            Grain        1        52.6 %       
1000.00 g            Abbey Malt (50.0 EBC)                  Grain        2        21.1 %       
1000.00 g            Rye Malt (9.3 EBC)                      Grain        3        21.1 %       
250.00 g              Candi Sugar, Amber (200.0 EBC)          Sugar        4        5.3 %       
12.00 g              Target [11.00 %] - Boil 60.0 min        Hop          5        22.2 IBUs   
10.00 g              Goldings, East Kent [5.00 %] - Boil 20.0 Hop          6        4.6 IBUs     
1.0 pkg              Trappist Ale (White Labs #WLP500) [35.49 Yeast        7        -           


Mash Schedule: BIAB, Medium Body
Total Grain Weight: 4750.00 g
----------------------------
Name              Description                            Step Temperat Step Time   
Saccharification  Add 19.05 l of water at 71.0 C          66.7 C        75 min       
Mash Out          Heat to 75.6 C over 7 min              75.6 C        10 min       

Sparge: Remove grains, and prepare to boil wort
Notes:
------

Siden jeg ikke har brygget med rug før, er det noen som har noe innspill på denne?

PS: Det er ikke White Labs sin gjær som skal i, Sacchoralicious sin Trappist-gjær skal i.
 
Rug er fantastisk godt i øl.  :skitbra:

Men rug kan være temmelig klissete, ikke alt for fin knusing av malt er en fordel.
Vet ikke hvilket utstyr du brygger på, men pass på avtapping, ikke la det renne for fort, og fyll på med skyllevann før meskevannet synker under toppen av maltsenga. Får det først satt seg sliter du fælt med å få vørteren til å renne gjennom.  :jaha:
 
Tilbake
Topp