Er det for mye å tilsette 300g Chocolate Malt 1200 EBC og 200g Black Malt 1400 EBC til et 20 liters brygg? Har bomma en del ganger på det og endt opp med en altfor bitter ettersmak..
Nei, det skal gå fint. Du bør derimot vurdere å justere vannet ditt. Mørke malttyper strekker nemlig pH i mesken ned, og dette kan igjen føre til bitre tanniner fra maltet. Et annet alternativ er å trekke spesialmaltene slik man gjør ved ekstraktbrygging.
Les vannartikkelen her på forumet, eller howtobrew.com.
jeg har vel brukt mer enn dette uten noen problemer.
Har man ikke ph-meter tilgjengelig, og er bekymret for på i mesken, kan man jo altids BIAB (meskepose med spesialmalten) i kokekjelen.
en del spesialmalt trenger ikke meskes, og da kan man trekke ut farge, smak og sukkerstoffer enkelt og greit slikt uten å ødelegge mesken sin
Med mye mørke malttyper har jeg sett litt synkende ph, men jeg har ikke opplevd såpass lave verdier at justering har vært påkrevet.
Jeg bruker herms, og kan derfor justere litt underveis siden jeg har kontinuerlig sirkulering, og leser av ph før malten tilsettes, etter tilsetting og etter sirkulering....
som sagt, har ikke trengt å gjøre det enda. Stout skal etter det jeg har skjønt også ha litt lavere ph en andre under mesking....
Har laget ett par Dry stout med kun roasted barley, 450g til 23l batch, disse har blitt nydelig uten noen som helst usmak! Folk foretrekker faktisk min fremfor guinness :skitbra:
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.