Flasket det siste brygget mitt i ettermiddag, og stusset VELDIG over mengden trub her.
Dette var forsåvidt et brygg som feilet på veldig mange vis - startet med stucked mash som jeg måtte røre MYE i for å få ut noe som helst.
For å gjøre en lang historie kort endte jeg opp med 17 liter med OG 1.094. Det fikk en runde (manuell) whirlpool som sto i ca 40 minutter før jeg flyttet det over i gjæringskar. Denne gangen kjølte jeg det ned først på gjæringskaret da jeg ville ha ut mest mulig av 0-minutters humlen.
Det er brukt store mengder (420g) humle på disse 17 literne, hvorav 150g var tørrhumling i 12 dager.
Brukte også brewers clarex i tillegg til en god dose Irish Moss.
Vørteren så forsåvidt tålelig grei ut ved øverføring til gjæringskar, og det jeg tappet på flaske i dag så veldig bra ut, men jeg fikk ut mellom 8 og 9 liter, resten var det så tykk trub i at jeg kunne "presse hydrometeret på plass, så ble det stående" :O
Hva i all verden har skjedd her?
Jeg svarer jo forsåvidt på det selv med stucked mash som måtte røres mye i og mye humle, men samtidig; jeg var veldig langt ifra grådig når jeg overførte til gjæringskar etter whirlpool, og så tykk trub som dette er vel ikke bare bare å overse? Kan det bli så voldsomt av cold-break? For sikkerhets skyld fikk det også 4 dager "cold-crash" (ikke kaldere enn 10c i dunken, men det skulle vel hjelpe litt..)
Dette var forsåvidt et brygg som feilet på veldig mange vis - startet med stucked mash som jeg måtte røre MYE i for å få ut noe som helst.
For å gjøre en lang historie kort endte jeg opp med 17 liter med OG 1.094. Det fikk en runde (manuell) whirlpool som sto i ca 40 minutter før jeg flyttet det over i gjæringskar. Denne gangen kjølte jeg det ned først på gjæringskaret da jeg ville ha ut mest mulig av 0-minutters humlen.
Det er brukt store mengder (420g) humle på disse 17 literne, hvorav 150g var tørrhumling i 12 dager.
Brukte også brewers clarex i tillegg til en god dose Irish Moss.
Vørteren så forsåvidt tålelig grei ut ved øverføring til gjæringskar, og det jeg tappet på flaske i dag så veldig bra ut, men jeg fikk ut mellom 8 og 9 liter, resten var det så tykk trub i at jeg kunne "presse hydrometeret på plass, så ble det stående" :O
Hva i all verden har skjedd her?
Jeg svarer jo forsåvidt på det selv med stucked mash som måtte røres mye i og mye humle, men samtidig; jeg var veldig langt ifra grådig når jeg overførte til gjæringskar etter whirlpool, og så tykk trub som dette er vel ikke bare bare å overse? Kan det bli så voldsomt av cold-break? For sikkerhets skyld fikk det også 4 dager "cold-crash" (ikke kaldere enn 10c i dunken, men det skulle vel hjelpe litt..)