Unik74
Norbrygg-medlem
Jeg har sett fine nerde-videoer på YouTube og gjorde som mannen sa. Jeg har vasket gjær med sterilt, avkjølt vann. Så satte jeg det i kjøleskapet.
På instagram kom jeg over en gjærvasker som sa noe slikt som: Jeg fikk ikke med meg nok gjør.
På flaskene mine med vasket gjær ser jeg at det dannes to til tre lag. Et grovt grumsete nederst, et kompakt muddergrumsete i midten og et tynnere lag øverst
Hva er gjær av dette? Og jeg trenger virkelig ikke vaske gjær, jeg kan kjøpe gjæren min, men jeg hadde så lyst til å prøve og ikke minst forstå.
Ut fra dette bildet, hva ville du sagt det (ærlig, med snill stemme?)
Jeg er til opplysning ikke heeelt ute. Jeg setter en starter i dag med en av de vaskede gjærglassene mine og ser hva slags moro og flocculering jeg kan få ut av dette i et vanlig kjøleskap.
På instagram kom jeg over en gjærvasker som sa noe slikt som: Jeg fikk ikke med meg nok gjør.
På flaskene mine med vasket gjær ser jeg at det dannes to til tre lag. Et grovt grumsete nederst, et kompakt muddergrumsete i midten og et tynnere lag øverst
Hva er gjær av dette? Og jeg trenger virkelig ikke vaske gjær, jeg kan kjøpe gjæren min, men jeg hadde så lyst til å prøve og ikke minst forstå.
Ut fra dette bildet, hva ville du sagt det (ærlig, med snill stemme?)
Jeg er til opplysning ikke heeelt ute. Jeg setter en starter i dag med en av de vaskede gjærglassene mine og ser hva slags moro og flocculering jeg kan få ut av dette i et vanlig kjøleskap.