Hei,
Jeg har nettopp gått til innkjøp av fat og CO₂-flaske, og det som trengs til kraner og kegerator. Når jeg skal karbonere fatene nå, dukker det plutselig opp noen noobie-spørsmål som jeg håper noen av dere erfarne og kloke hoder her inne kan svare på. Har søkt, men ikke funnet noen innlegg...
Hei,
Er det noen i Oslo, helst sentrumsnært, som har Safale 05 tørrgjær til salgs i dag? Kunne tenkt meg å brygge i kveld, men har bare én pakke tørrgjær.
Eller er det noen som har erfaring med å bruke Safale 05 og White Labs Belgian Ale WLP550 sammen? Ev. som har peil nok til å tenke seg til...
Flasker? I så fall kan det jo være noe med den ene flaska. Oksidering eller at det har vært en bitteliten tidligere gjærrest igjen eller noe?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Tusen takk for oppklaring! :-)
Sannsynligvis cold conditioning som menes her da.
Står det også noe om man bør heve temp til romtemperatur før det flaskes, eller om man flasker den kald?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
I engelsk litteratur blir det referert til conditioning og maturation (f.eks. i Radical Brewing). Vil conditioning si lagring på sekundærkar og maturation si modning på flaske?
Hva vil forskjellene på dette være mtp påvirkning av smak osv? F.eks. i oppskriften til en belgisk strong pale ale...
Mulig du har for lav temperatur under karboneringen? Eller at de ikke har fått stå lenge nok? Eller at du tilsetter for lite sukker/DME/eller-hva-du-nå bruker? :)
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
Jeg har bare bestilt ferdig knust malt fra bryggselv, der jeg spesifisere at den skal benyttes på en BB30. Jeg får som regel 70-80% utbytte ettersom hvor mye malt jeg bruker. Kanskje du burde kjøpe ferdig knust og på et brygg og teste? Da kan du jo også sammenligne knusingen med din egen :)...
Låter otroligt lågt i mina öron. Är du säker du räknar ut det riktig? Du ska räkna med all vätska du har efter kok, alltså inte bara det du får ned i jäshinken...
Jeg har også ligget mye på 50-55, og er sikker på riktige utregninger. Men har vært på 60-65 de siste gangene. Forskjellene fra...
Jeg har opplevd noe ala det samme med en Belgisk Pale Ale jeg lagde, altså ikke så veldig humlet. Luktet skikkelig stramt og kjipt av vørteren etter tre ukers gjæring, og hadde en svak smak av det samme. Flasket den likevel. Etter to uker på flaske var den fortsatt litt av det samme, men jeg ga...
Ok, takk for svar!
Jeg har allerede satt siste brygg i kjelleren, hvor det har stått en uke. Vil det hjelpe å flytte dem inn i varmen igjen, eller bør jeg også vende flaskene/riste dem litt for å få i gang gjæra som har bunnfelt seg?
De fleste mener karbonering bør skje i romtemperatur ca. Er dette fordi at ølen IKKE blir karbonert godt nok om den står kaldere (ca 13-15 grader), eller er det bare fordi det vil ta lengre tid?
På forhånd takk! :)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.