Hei
Jeg måler SG noen ganger under brygging for å forsøke å havne på den OG'en som står i oppskriftene jeg prøver (ikke kommet helt ditt at jeg har laget oppskrifter enda) men for meg blir det litt gjetting på om ting går riktig (har gjort det så langt, mer eller mindre ihvertfall). Det jeg tenker på er jo at Gravityen stiger jo fra det du f.eks. måler før kok, til det som er etter kok. Er det noen måte å beregne dette på slik at man vet om man skyller med nok vann, evnt ikke for mye?
Man vet jo at f.eks. 10% fordamper pr time, slik at man mister ca 15% av vannet men gir dette en økning av 15% på gravityen?
Stian
Jeg måler SG noen ganger under brygging for å forsøke å havne på den OG'en som står i oppskriftene jeg prøver (ikke kommet helt ditt at jeg har laget oppskrifter enda) men for meg blir det litt gjetting på om ting går riktig (har gjort det så langt, mer eller mindre ihvertfall). Det jeg tenker på er jo at Gravityen stiger jo fra det du f.eks. måler før kok, til det som er etter kok. Er det noen måte å beregne dette på slik at man vet om man skyller med nok vann, evnt ikke for mye?
Man vet jo at f.eks. 10% fordamper pr time, slik at man mister ca 15% av vannet men gir dette en økning av 15% på gravityen?
Stian