Justere OG i gjæringskaret

kosl

Norbrygg-medlem
Hei
Bomma en god del på OG på brygget i dag, skulle vært 1080 havna på 1068.
Ut fra div. kalkulatorer skal jeg tilsette 1,6kg DME på 50 ltr.
Nå står jo brygget på gjæringsfat, jeg er tom for DME og må bestille/få tilsendt.

Regner med ut fra de trådene jeg har funnet på forumet at det lar seg gjøre å tilsette oppkok med DME i gjæringsfatet, men hvor lenge kan det gå i gjæringsprosesser før det evt. er for sent?
Vil dette føre til evt. lavere eller senere utgjæring?
Bør jeg kanskje a vstå fra hele tanken?

Takker for alle innspill og synspunkter :)
 
Oddvar Demmo skrev:
Det kan du vel gjøre leenge etter, hvilket øl, er det egentli så nøye å øke OG ?
Ølet er en NØ Tiger Triple  clone
Er ikke sikkert det er noe poeng å øke OG?
 
Jeg kjenner ikke ølet men ville ikke gjort noe og heller tatt med erfaringen.
Det blir ca 1% svakere, 7,8 i stdet for 8,8 % og kjennes litt mere bittert ut, men du bestemmer.
 
Foretok meg ingenting vedr. korr. av OG.
Sjekket nå etter en uke til gjæring, OG var på 1006
Det synes jeg var lavt, er det grunn til bekymring?
 
Med en FG på 1.006 så blir det et ganske "tørt" øl. Hva var forventet FG i utgangspunktet?
 
Forventet 1010-1012 så blir nok noe tørrere i beste fall, er redd for infeksjon, er det berettiget?
Smakte foresten godt av ølet.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Tilbake
Topp