Lagring av flaskeøl romtemperatur?

Hva kan dette gjøre med smaken på øla i lengden (etter noen uker eller mnd)?

Sett at man ikke har fått noen form for infeksjon altså...

Snakker bare om generelt øl, så ikke tenk på om det er mørt eller lyst øl, ale eller lager osv.... :biersmile:
 
Oksideringen går langt raskere ved høyere temperaturer. Humlen forsvinner fortere og ølet kan utvikle smak og aroma av papir og en litt "tung" sødme. Hvis ølet er teknisk godt brygget (vært lite utsatt for luft under brygging og tapping), vil det ta mer tid, men alt øl oksiderer etterhvert. Kjølig lagring forsinker prosessen mye. 10  ̊C ned i lagringstemperatur gir 2-3 ganger så lang holdbarhet.
 
Takk for godt svar Ghar! Har til min skuffelse endt opp med noen  øltyper som i begynnelsen bare fikk gode tilbakemeldinger og skryt, men som nå smaker ganske annerledes (ikke akkurat vondt). Og er litt i overkant karbonert. Dette har jeg nå løst ved å skaffe ett ekstra kj(øl)eskap i boden...Fremtidige brygg vil holde seg bedre lengre, satser jeg på :-D

Sent fra min GT-N7100 via Tapatalk
 
Tilbake
Topp