Oksideringen går langt raskere ved høyere temperaturer. Humlen forsvinner fortere og ølet kan utvikle smak og aroma av papir og en litt "tung" sødme. Hvis ølet er teknisk godt brygget (vært lite utsatt for luft under brygging og tapping), vil det ta mer tid, men alt øl oksiderer etterhvert. Kjølig lagring forsinker prosessen mye. 10 ̊C ned i lagringstemperatur gir 2-3 ganger så lang holdbarhet.
Takk for godt svar Ghar! Har til min skuffelse endt opp med noen øltyper som i begynnelsen bare fikk gode tilbakemeldinger og skryt, men som nå smaker ganske annerledes (ikke akkurat vondt). Og er litt i overkant karbonert. Dette har jeg nå løst ved å skaffe ett ekstra kj(øl)eskap i boden...Fremtidige brygg vil holde seg bedre lengre, satser jeg på :-D
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.