Nylig innhold av Andreas Lervik

  1. A

    Luft i tappeanlegg

    Det kan du ha rett i. Ser også at jeg har en liten lekkasje. Det kan kanskje også bidra negativt her.
  2. A

    Luft i tappeanlegg

    Hei - Jeg sliter litt med at jeg får luftbobler (sikkert kullsyre) i tappeanlegget. Det gir skum, men det høres ut som det surkler litt når øllen går igjennom tappekrana også, å det skjønner jeg ikke helt hvorfor? Jeg kan justere på flowcontrollen å da må jeg balansere surklelyd mot skumfritt øl...
  3. A

    Sort hvetemalt - Kaffesmak

    Hei - Jeg var brukt for mye sort hvetemalt. Resultatet er at øllen smaker kaffe. Kan jeg justere bort denne smaken ved å tørrhumle eller tilsette noe. Laktose kanskje? Kjør debatt
  4. A

    For høy FG

    Enig det Finn. Men, jeg vet hva som er «feil». Feilen er gjenbruk av gjær. Jeg ville se hva som skjedde ved flere gangers bruk. Det er derfor jeg er ganske presis på hva jeg ønsker/ønsket å løse i mitt spørsmål, nemlig hvordan senke høyFG og mye restsødme, å spurte dere om tanker rundt det...
  5. A

    For høy FG

    Hei. Nei du trenger ikke en full gjennomgang av prosess m.m. Alt har vært sånn det skal være. Også FG etter gjæring. Men, når alt var ferdig så syntes jeg at øllet var litt for søtt. Jeg erkjenner også at FG var noe høy (1016). Det er dette jeg har gjort noe med. Jeg tilsatte litt gjær for en ny...
  6. A

    For høy FG

    Da har det gått litt tid og ting har skjedd. Jeg har tilsatt ny gjær, ikke sjampagnegjær som nevnt over, men en karboneringsgjær/sekundærgjær. Valget falt med på Safbrew F2. Brukte 2 gr på 17l. som jeg rehydrerte. Den har nå stått på 20 grader i en drøy uke. Resultatet er at jeg nå har en...
  7. A

    For høy FG

    Flott - takk :)
  8. A

    For høy FG

    Men du - Jeg vet alt det der. Mitt spørsmål var hvordan «kvitte» meg med restsødme. Jeg tenker det kan prøves å tilsette ny gjær ala metoden til Berger over her. Har du andre metoder du tror lan funke?
  9. A

    For høy FG

    Denne er høstet fra bøtta og tilsatt ny vørter :)
  10. A

    For høy FG

    Nettopp - Det er det som er problemet :)
  11. A

    For høy FG

    Hehe - Jeg vet forsåvidt hva som er «feil» :) Jeg har brukt en 34/70 for 5.gang. Har erfart at den gjærer litt «dårligere» gang for gang og nå ble det altså litt for lite utgjæring. Hvis jeg skulle til å tilsette gjær så hadde jeg nok overført til gjærbøtta først ja, det hadde nok gitt litt mer...
  12. A

    For høy FG

    Hei. Jeg har laget en pils som forsåvidt har blitt bra den, men jeg synes den er for søt. Den er nå på fat og kan drikkes. Spørsmålet er om noen har et råd på hvordan jeg får litt mindre sødme i den? Kan jeg feks tilsette mer gjær? Ønsket gravity er 1008-10. Har 1016 nå.
  13. A

    Tappekraner

    De kan du få for kr 400,-
  14. A

    Tappekraner

    Det er jo ikke helt riktig. Du kan fint bruke den krana dom normalt. Den har bare en for kort gjennomføring der jeg skal bruke den :)
  15. A

    Tappekraner

    Hehe - Jeg vet i og for seg det. Men jeg finner ikke gjennomføringer som har den diameteren i overgangen til krana dom jeg trenger. Derfor tenkte jeg at å bytte var lurt. Da får jeg to like kraner også :)
Tilbake
Topp