Gjæringsskapet har tatt kvelden og da Finn.no har lite aktuelt å by på i området prøver jeg meg her i tilfelle noen sitter inne med et skap de ikke bruker:
Ser etter kjøleskap uten frysedel med plass til to ordinære 30L bøtter. Fryser er også en mulighet.
Aktuelle byttevarer i tillegg til NOK...
Nei, jeg brygget denne gangen i den utvendige kjellertrappen på huset mitt i Christianssand. Tror faktisk jeg kommer til å fortsette med det inntil jeg får bygd en garasje - lite vind og veldig greit med lett spylbare flater.
Når du har drevet med bytte av bopel - og jobben har krevd sitt - er det mye glede i å brygge årets 2. batch i et improvisert "bryggerom". God helg! :)
Har ikke erfaring med M31, men synes Fermentis "Abbaye"/"Be-256" har gjort tilsvarende jobb som wlp530 (etter min gane).
Postet en lignende tråd der jeg spurte om "wit-gjæren" fra Mangrove; Utgjæringen ble iallfall vesentlig dårligere enn med wlp400 i det tilfellet (gjorde en split-batch) - og...
Trådstarter beskriver iallfall en ganske tidkrevende og arbeidsom meske-/skylle-prosess i siste batch. Hvis tidsbruk er relevant vil jeg anbefale å se på batchsparging.
Edit: Så ikke Thorgrim Skreosens post over her. Alle argumenter tiltredes; Bra effektivitet, forutsigbart - og etter hvert vet...
Noen som har erfaring med denne? Litt lite å finne på internettet...
Satte en split-batch med wlp400 i går.
Den var tregere i gang enn wlp400 selv om jeg underpitchet bevisst med en pakke wlp rett i karet.
Gjæringstemp er 19C.
Jeg synser og tipper du ville blitt lykkeligere med en bra induksjonsplate og en ordentlig kjele. F.eks. en kjele med falskbunn - eller med å meske i en bra kjøleboks (old-school, men slik jeg liker det). Jeg liker stål som faktisk føles som stål du kan bore i og håndtere noenlunde røft mht...
Begge ble gode øl. Foretrakk nok K-97 - Us-05 ble litt pregløs og kjedelig. Om det blir en autentisk kölsch med k-97 er en annen sak, men jeg liker den gjæren iallfall.
En annen småbarnsfar sine bekjennelser; Jeg liker å gjøre selve bryggingen på en dag, så jeg koker opp meskevannet kvelden i forveien. Med grei nok isolering er jeg omtrent på mesketemp når jeg står opp tidlig neste morgen (jeg brygger utendørs året rundt). Da er det i grunn bare å sette i gang...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.