Hva med soltørket malt? Mener jeg hørte dette nevnt som en historisk måte å malte på som alternativ til å tørke i ovn. Om dette er praktisk/sikkert gjennomførbart så langt nord er jeg usikker på (mugg mm om det ikke tørkes raskt nok)
Hørte om dette på Basic brewing radio-podcasten, men husker...
Laber respons på denne. Jeg tar uansett sjansen og mikser det dårlig utgjærede ølet med en eller annen surølmix og lar det stå til og håper på det beste. Det blir for drugt å presse seg gjennom 20 liter alt for søt hveteøl
Hei, har brygget og flasket 20 liter hveteøl med OG 1.055 og FG 1.020. 60% hvetemalt, 40% pilsnermalt. Teoretisk IBU på 13, flasket med 6 gram pr liter. Står på flasker på 3. uka nå. --> Dette ble alt for søtt og ikke særlig godt.
Kan det være en mulighet å forsøke å lage surøl av det? Jeg har...
Hei, har brygget og flasket 20 liter hveteøl med OG 1.055 og FG 1.020. 60% hvetemalt, 40% pilsnermalt.
Brukte bare en pakke Mangroove Jack M20 som jeg rehydrerte i vann i 1,5 timer før jeg tilsatte det til vørteren.
Mesket på 67-68 grader i en time, og omkring 3,5l/kg malt i mesken. Usikker på...
Hei, ja det å beregne strike-temp skal jeg nok få til på et vis med en eller annen kalkulator til det formål :)
Jeg tenkte mer på det tekniske på bryggermaskinen - hvordan man teknisk gjør det enklest mulig for seg selv på det første meskesteget. Mulig det er så enkelt at man først setter S1...
Kjøleren jeg fikk med hadde ytre diameter 10mm (dette kan kanskje variere fra parti til parti?). Fikk satt på skjøtenippler slik at det er klart for gardenakopling.
Jeg synes det ser ut som kjøleren er litt underdimensjonert, så derfor kommer jeg til å bruke to kjølere. (Kopler også på kjøleren...
Hei, er kjølespiralen laget i 10mm kobber for nettauksjonens automatiske 30 liter-brygger?
Og man må lage tilkoplinger til gardena selv?
(Jeg har akkurat kjøpt denne og planlegger et brygg så raskt den er i hus - og må derfor kjøpe inn nødvendige koplinger på forhånd(Hvis det er behov for de))
Har denne maskinen mulighet til å programmeres slik at meskevannet kan stå klart med - si 70 grader i det du kommer hjem fra jobb om man starter den på morgenen før man reiser?
Enig med Finn Berger i at dette må da være en viktig del av norsk jule og bryggetradisjon. Sikkert like mange varianter av dette hjemmegjorte tomtebrygget som det er "produsenter" av dette ølet.
I hjemmet der jeg vokste opp ble dette laget (og blir fortsatt laget) med tomtebrygg, bayerøl...
Hei, jeg har en surøl som har stått på PET-flaske siden august hvor aktiviteten i gjæringslåsen har vært null de to-tre siste månedene. Jeg har så vidt smakt på det via sugerør og det har utviklet seg en sur karakter - så det virker til å være lovende.
Gjæret med WLP 655 + div dregs. Stått på...
Hei igjen. Jeg har vært borte på jakt i nesten to uker og da jeg kom tilbake i går og fikk sett på ølet så det slik ut som på bildene.
Dette må vel se ut som pelicice? (Ut i fra hv ajeg kan se på MTF-siden om mugg/pelicile)
Takk for innspill. I og med dette er min første surølbatch kommer det til å sitte langt inne å dumpe den ut før jeg har smakt resultatet på flaske. Så tror jeg kommer til å flaske en gang til våren og håpe på det beste.. :)
æsj, ikke svaret jeg håpet på, men takker. Jækla korttenkt av meg å ikke ta bilde. Var en veldig liten mugg/pellicile, kanskje 2-3cm^2. Lå i toppen av innsnevringa av flaskehalsen.
Ut i fra hva jeg leser/ser på bildeeksemplene på MTF så er det vanskelig å se forskjell på mugg og pellicile. (i...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.