Nylig innhold av Christian67

  1. Christian67

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    Kult. Det fyller ut en del av de andre tingene jeg har lest meg opp på siden sist. Jeg kan se for meg hvorfor Muntons gjæren funker (lav pitch rate, og antagelig nærmere 16 M/g ) , samtidig som den ønskes byttet, og jeg ser hvorfor jeg skal beregne dobbelt så mye på det alternativet jeg har...
  2. Christian67

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    Jepp, så jeg har tenkt å brygge denne med en 04 istedet, siden jeg har tenkt å justere sukkermengden og Munton anbefaler bedre gjær. Men i lys av den andre vørteren: selv dobling av batch og dobling av sukker, skulle lineært føre til behov for 52 gr gjær, ikke 234 gr. Det er fortsatt en...
  3. Christian67

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    Så vidt jeg kan forstå, er det dette jeg har med Muntons nut brown ale. Jeg finner ikke kilden på 6 gram, men det virker sannsynlig gitt vekten på pakken, og at Muntons ønsker jeg skal bytte den ut med en annen 6 gr pakke Grunnen til at jeg bruker dette til referanse, er at Muntons er nødt til...
  4. Christian67

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    Er det bare jeg som ikke ser relasjonen mellom 23 l/1044/ og 6 gr gjær og 50l/1096/ og 234 gr gjær?
  5. Christian67

    Minifat 5l

    OT Rant: 13 bilder - TRETTEN !! Og ikke et som viser bruk? Ikke topp bilde, ikke komponentbilde, ingenting! Produktbeskrivelse? Ikke en henvisning til hvordan de fungerer i bruk. Hvis du ikke har veldig god kjennskap til hva dette er, til det punktet at du allerede har en, så er dette...
  6. Christian67

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    Et punkt som ble poengtert tidligere: hvor lett er det å rehydrere gjær konsistent og uten feil? Altså, oppskriften sier man skal strø gjæren på topp, og det ikke er nødvendig å blande det inn. (hvilket i min bok tilsvarer det er anbefalt å IKKE blande det inn. Og det åpner jo en helt annen...
  7. Christian67

    Minifat 5l

    Jeg ser av denne at heineken har en eller annen egen løsning, men at dette kun trenger adapter: du kan få bedre tappeløsning også på disse. Og grunnlaget for å hindre flat øl, er å sikre at trykket opprettholdes i fatet og det ikke blir utsatt for luft, og det er vanskelig med kun ventil, det...
  8. Christian67

    Minifat 5l

    Mitt lokale vinmonopol har i allefall to på minifat, uten at jeg vet de kan brukes
  9. Christian67

    Minifat 5l

    Så CO2 kanylen som settes i tappekranen brukes bare for å presse Ølen ut av fatet, den gir ingen effekt i ølet? (jeg også syntes dette konseptet var veldig kult og flyttbart, og så tenkte jeg på at tappekranen kansje kunne brukes på butikk fat, hvis interessen for å brygge forsvant…Men det er...
  10. Christian67

    Minifat 5l

    Ser den. Hvor lenge holder Øllen seg på et sånt fat? Og BTW, karbonerer man på denne typen fat, eller lar man bare sodastreamen ta seg av det?
  11. Christian67

    Minifat 5l

    Noen som har erfaring med https://www.vestbrygg.no/andre-fat/70403/mini-keg-starter-kit-5l . Konseptet fremstår kult, og kutter dramatisk på tapping, men jeg mistenker det er issues her som man bør være ops på. Jeg ser det skal karboneres, men på halv sukkermengde. Det betyr vel at det er...
  12. Christian67

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    Så hvis jeg går for å øke OG fra 1040-1044 til 1058-1060, så kan gjærpakka i kittet bli for lite: gjærpakkas størrelse definerer hvor mye sukker som kan bli forbrukt, og sukkerkonsentrasjonen svekker effektiviteten til gjæren? Fair enough. Jeg får søke opp en oppskrift på rehydrering. (Munton...
  13. Christian67

    Den store ekstrakttråden

    Da skal jeg begynne på mitt andre brygg. Sist gang var det Brewmart danish style pilsner, og med unntak av noe rusk i å holde temperaturen i rommet jevnt og at jeg ikke målte OG, var det en suksess. Men det er en ale jeg ønsker, så vi prøver med Muntons Nut brown ale. Igjen er dette...
  14. Christian67

    Brewmart Danish style pils! Sukker vs spraymalt

    Jeg lagde denne som første forsøk, der jeg hadde som mål 7%, så jeg brukte 1 kg sukker og 1 kg beer enhancer, som vel er en kombo av dextrose og spraymalt. For meg, skal et øl holde rundt 7%, jeg er ikke veldig glad i utvannet bikkjepiss .. :-p Og valget på blanding, var ikke fra en eller...
Tilbake
Topp