Gode poeng. Det kan jo være at et høyere betaglukaninnhold i alternativ havre er det som egentlig slår ut og ikke fettinnholdet. Men jeg er lyst til å prøve svarthavre en gang, ihvertfall
Det som ble fomidlet i podcast var at mens konvensjonell havre er litt som lettmelk (ref oat milk som glutensensitive helelr benytter), gir andre havretyper med høyere fettinnhold helmelk - som igjen gir en fyldigere hazy. https://www.beerandbrewing.com/podcast-episode-432-ben-clayton-of-test...
Har du - eller noen andre - brukt svarthavre i øl? Hørte nettopp en podcast (en av de nyeste til Craft Beer & Brewing) der noen hadde laget «award winning» hazy ipa med å bruke en del alternativ havre med høyere fettinnhold som skal gi enda mer fløyelsaktig og smuud resultat enn konvensjonell...
Gitt at en vil ha en skikkelig blandafermentert surøl (og ikke mer moderne kjelesyrnet fruktøl): Nå har Brewshop fått inn flere fra Bootleg Biology ser jeg: Jester King-miksen har jeg brukt en gang med fint resultat, Funk Weapon #2 også (men det er vel bare Brett). Og saison-blandingsen til The...
Sjekk Brewshop - de tar jevnlig inn fra Bootleg Biology https://brewshop.no/butikk/ravarer/gjaer/fersk-gjaer-1/bootleg-biology-1
Men ser de er utsolgt på alle nå…
Om du vil ha det surt, er det ikke sikkert at brett holder - men syre fra bæra kan gi en fin tøtsj over det funky brett gir. Mitt tips (men veldig fersk her) er å sjekke ut hvilke mixer feks Brewshop selger fra Bootleg Biology. Jeg er veldig fornøyd med hva Jester King-miksen gir (men det jeg...
Her er Biere de Garde-splitten - aktive basselusker ennå ser det ut som. Note to self: gjærlåsen er utsatt for avdamping - har skjedd to ganger, dessverre - mens den bak er mye bedre. (Batchen bak er et forsøk på klon av Monkey Brew sin Petrified Forest - sterk sak på nesten 10% med belgisk...
Oppdatering på prosjektet over:
I april splittet jeg batchen: ca 11l over på glassballong for langtidsmodning og evt Biere de Garde-blend.
De resterende 11l ble stående i plastkaret med gjær/bakteriemiks til i juni da SG var nede mot 1 før tilsats av 600g bringebærpure. I august flasket jeg med...
Jeg prøvde: veldig lovende malt/karamell-kompleksitet og passe eikepreg fra bourbonfatkuber - men likevel en bom fordi pH ble for lav og den fikk en kjipp snerpende ettersmak. Muligens en infeksjon, men tror bare jeg ikke passet på pH i mesk (mm) godt nok.
Skal gjentas!
På tide med en oppdatering. Det ble vel mye fusel, ja - til dels ålreit til sjømat, men alt for dominerende til det koseølet jeg siktet på. Gjæret også såpass langt ut at den ble i sterkeste laget. Så første fat der mesteparten gikk i sluket.
Jeg har kun brukt det en gang som fersk brygger til en IPA som ble skuffende (men der er det nok mer andre deler av prosessen som var årsaken), og på et forsøk på en klon av det kraftige fruktige brett-ølet til Monkey Brew, Petrified forest. Under foredraget til Tyson på Tautra i helga...
Takk. Det gikk skrekkelig fort unna her så 28 ble dessverre nådd på ca 30h etter pitch. Ser ut som krausen er på vei ut blow-off. Lukter tyggis, gitt
Blir spennende å smake. Denne varianten er basert på malt fra Bonsak - etter en oppveiengstabbe til et annet brygg. 85% fairytale pils, 10% Pale...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.