Nylig innhold av ErlendA

  1. E

    Bruk av tilsetning (xantangummi, m.m.) for å øke skumstabilitet

    Nå har jeg gjort som i den ene artikkelen. Brukt 40 ppm av en mix 3-1 av xantangummi og guargummi, i en lett kveikbasert sommerøl. Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Skumstabiliteten er god: skummet holder seg litt lenger enn et brygg jeg brukte med samme oppskrift (dog med saflager w-34/70 i...
  2. E

    Tilsette honning i brygg

    Uenig i det som skrives her. Honningsmak er _veldig_ sterk, og jeg har kjent tydelig honningssmak i kraftige brygg - stout, IPA, barleywine - ved tilsetting etter stormgjæring (500g til 1000g på 19 liter). Hvis du koker honningen forsvinner mye av aromaen, så jeg vil ikke anbefale det. I IPA er...
  3. E

    Bruk av tilsetning (xantangummi, m.m.) for å øke skumstabilitet

    Jeg fant også denne: Error - Cookies Turned Off Ser ut som det kan skaffes i modernistpantry: Propylene Glycol Alginate LV (PGA)
  4. E

    Bruk av tilsetning (xantangummi, m.m.) for å øke skumstabilitet

    Jeg lurer på om noen her har erfaring med bruk av ikke-standard tilsetningsstoffer for å øke skumfasthet i øl. Jeg fant denne patenten (US4720389A - Foam-stabilized malt beverage - Google Patents), der de beskriver bruk av en kombinasjon av xantangummi og guargummi for å øke...
  5. E

    Gjæringstemperatur Saflager W-34/70

    Sjekk Fermentation Temperature – Pt. 4: Fermentis Saflager W-34/70 | exBEERiment Results! og oppfølgingseksperimentet... Gjæren fungerer fint på høy temp.
  6. E

    Alt for høy FG på Impererial Stout (mulig å redde?)

    Kult. Var dette en veldig sterk øl? Er egentlig interessert i hvor mye ikke-fermenterbart disse enzymene potensielt kan bryte ned.
  7. E

    Alt for høy FG på Impererial Stout (mulig å redde?)

    Tilsetting av oksygen senere når du har gjær som lever godt og mer forgjærbart materiale tilgjengelig er i utgangspunktet ikke særlig problematisk etter min mening. Dette gjøres kanskje mer i ekstrembrygging enn i "vanlige" brygg, men jeg har gjort dette en gang i et halvsterkt øl også. Dog i...
  8. E

    Alt for høy FG på Impererial Stout (mulig å redde?)

    Du kan alltids tørke ut ølen ved å tilsette sukker eller glucose i noen omganger. I prinsippet skal dette ha 100% forgjærbarhet. Jeg ville i så fall ha pitchet noe høytollerant gjær, f.eks. WLP099, samt ristet i ekstra oxygen. Det er mulig at uttørkingen fra 1.040 til 1.036 skyldes sukkerlaken...
  9. E

    2 billeter til NM selges - SOLGT

    Kjøper gjerne en. PM meg, eller send melding på 91805590.
  10. E

    cider - trenger råd!

    Kan anbefale WLP002/Wyeast 1968 for cider. Jeg synes dette blir bedre enn med de som er spesiallaget for cider, men en får naturligvis mer sekundæraromaer og -smaker fra gjæren.
  11. E

    Trondheim: 5 stykk 19L corneliusfat til salgs.

    Da jeg skal flytte, har jeg 5 stykk 19L corneliusfat til salgs til kr. 450,- per stykk. De må hentes i Trondheim. Jeg har sendt ut dette på e-post til noen bekjente, så hvis fatene blir solgt uten aktivitet på denne tråden, er det fordi noen av disse personene har kjøpt dem.
  12. E

    Glutenfritt øl

    I det ene forsøket ble hvetedeig "gjæret" med lactobacillus i 24 timer før deigen ble utvidet med andre kornsorter. Jeg tror derfor at problempartiklene i surøl, forutsatt at de blir spaltet, er borte i løpet av kort tid under gjæringsprosessen. Det er selvfølgelig fullt mulig at miljøet i en...
  13. E

    Glutenfritt øl

    Jeg lurer på om noen har lest noe om gluteninnhold i surøl. Jeg holder for tiden og forsker på forskjellige metoder å lage glutenfritt øl på, og ut fra informasjonen jeg har, kan det se ut som at surøl i utgangspunktet kan være mulig å drikke for cøliakikere og glutenintolerante, se [1] og [2]...
  14. E

    Bedømming av øl i NM

    Dette er et bra tiltak for Trondheimsmiljøet. Hvordan hadde du tenkt å organisere dette?
Tilbake
Topp