Nylig innhold av Heronimus

  1. H

    Hvor mye sukker kan jeg bruke til karbonering?

    Har ikke strekt strikken så hvor grensa går vet jeg ikke. Men 10 gram på litern burde gå greit. Jeg er oppe i 8 og går for 9 neste gang.
  2. H

    Humleprogram APA

    HOPSTAND! HOPSTAND! Når du tilsetter humlen så "kaldt" vil du merke hvor lite humle det lukter kontra tilsethninger på 10-15-2 min o.l. Det er jo fordi smak/lukt/oljer er i brygget og ikke i lufta/nesa. Gi det en sjanse!
  3. H

    Humleprogram APA

    Ser bra ut det! Jeg ville gjort slik: 40g Centennial 60min IBU ca 35 40g Centennial @ 60 grader celsius(etter samtale m Miguel her ) hopstand 60min 70g Cascade @ 60 grader celsius(etter samtale m Miguel her ) hopstand 60min 30g Cascade tørrhumle 20g Centennial tørrhumle
  4. H

    Sweet/Milk Stout

    Hei igjen har sett at amerikanera ofte bruker ett pund laktose på 5 gallons, så 1000 gram på 50 liter er ca 14% under det. Og det er veldig enkelt for det selges i 1 kilos pose på brygselv. Tror ikke det skulle bli helt vilt men har ikke prøvd. Og havre vil nok gi effekten du er ute etter. (har...
  5. H

    Single Hop

    IPL? Indian Pale Lager?
  6. H

    Single Hop

    Vill ikke det kludre til smaksbildet mer?
  7. H

    Single Hop

    Hei har du prøvd industripils/lettøl varianten? Legg fast mengde humle i hver flaske(feks 1 gram), kork og la stå i 5 dager. Så lite smak som mulig f.eks 0,33 bjørnunge m tuborg eller ringnes. Velbekomme
  8. H

    Sweet/Milk Stout

    Hei fulgt m litt på tråden din da jeg planlegger en slik selv. I og med mangel på svar fra noen mer kyndige tar jeg sjansen på å videreformidle noe av min research. Laktose og kakao nibs får du på f.eks bryggselv.no Nibs ristes i ovnen, trekkes i vodka og tilsettes etter stormgjærig.(testet m...
  9. H

    Tips til pimping av dundergløgg

    Hvor stor er en pose?
  10. H

    Bryggertabber

    Hvor pleier du å ligge?
  11. H

    Bryggertabber

    Leste et sted om forskjellige temp for humleoljer og fordamping. Så har prøvd 170 F som er 76.6 for pale ale, tenkte jeg trengte ltt mer bitterhet og testet 180 f som er 82,2. (Redigert for feil orddeling)
  12. H

    Bryggertabber

    Brygget ca 50 l ipa i går kveld/natt. Hop stand 30 min på 81 grader. Startet nedkjøling. Sjekket temp, store temp forskjeller i kjelen. Ventet, sjekket igjen-nensten samme temp. Ventet mer, sjekket igjen og så nå at volum hadde økt. det viste seg at kompis hadde teipet overgang fra slange til...
  13. H

    Tips til Butikk i Oslo/Akershus som er villige til å selge pant?

    Samme her. Handler sevfølgelig noe annet og for å være høflig. Vært på bla Roma jeg og. Puber på mandager
  14. H

    Grainfather eller brew-in-a-bag??

    BIAB alene så kan du brygge hva du vil når du vil. Lag m grainfater er jo mye mer sosialt. Jeg ville gått for lag og lite BIAB oppsett dersom økonomien tillater det. Du trenger jo bare enn 10-12 l kjele, termometer og ei bøtte for å gjære i.
  15. H

    Rest-co2 i øl og Karbonering på flaske.

    Jeg mener 5-6 gram pr liter er litt lite for rikelig med kullsyre, 8 har jeg brukt og går for 9 på neste.
Tilbake
Topp