Nylig innhold av Ingef

  1. I

    Kjøpes: Gjær til IPA - Haugesund (20-21/04)

    Har to pakkar US-05 best før 12/2014. Ta kontakt på pm. Avaldsnes.
  2. I

    Om pils, W34/70, utgjæring og diacetyl

    Sette ein Gahr-inspirert pils på to rehydrerte pakkar 34/70 som har gått i elleve dagar på ti regulerte grader. Kosar meg med den generøse hydrometerprøven. OG 1045, SG no 1012. Slik eg meiska så ville ein passeleg koloni med US-05 gitt ein utgjæring på nokon og åtti prosent. a) Kva trur de eg...
  3. I

    Overgjær - Gjære på 14c

    Eg og pleier å begynna på 14-15 grader med US-05, og aukar til 18 når stormen har logna. Eg passar på å ha rikeleg gjær.
  4. I

    Tørrgjær - hele pakka?

    All handtering av gjæren inneber ein viss kontaminasjonsrisiko. Eg ville heller brukt heile pakken, du risikerer berre raskare oppstart og kanskje litt hardare stormgjæring. Viss du absolutt vil ha akkurat åtte gram og ikkje har vekt. Då snakkar du med ein jeger eller skyttar som er litt meir...
  5. I

    Hjelp. Beregnet feil mengde gjær. Haugalandet

    Har to pakkar W-34/70 på Avaldsnes. Send pm viss du vil ha.
  6. I

    Safbrew WB-06

    Nokon som har tankar om balansen mellom nellik og banan i forhold til temperaturen på denne gjæren?
  7. I

    Vil ikke gjære

    Eg er einig i at det er best med rikeleg oksygen. Men US-05 pleier å gå så det sprutar på 18 grader, oksygen eller ei, så det er neppe forklaringen på at det ikkje ploppar. Gjærkaka er ein betre indikasjon på gjæring enn plopping. La ølet berre få fred eit par veker minst. Mål heller då.
  8. I

    Bryggertabber

    Leif og Jonek: Ølet treng ikkje vera øydelagt om det har frose. Eg har frose kjøpeølboksar til slush eit par gonger utan å merka forskjell. Kjøleskåpet mitt har frose gjæringskaret mitt eit partre gonger når planen berre har vore kaldkræsjing. Når det tinar er det business as usual og...
  9. I

    Mangrove Jack's ny tørrgjær

    Brukte han like lang tid på å botnfella og?
  10. I

    Tomflasker

    Dei Kinnflaskene eg har vore borti har hatt godt øl, men større kork enn vanleg. Sjølv så giddar eg ikkje å halda meg med to typar korkar.
  11. I

    Gelatintrikset og flaskekarbonering

    Eg har ein Brun og Blid Ale i spannet, med litt brunmalt, bittelitt meir melanoidinmalt og ein god slump crystal 145 med Aurora til 26 IBU og litt forsiktig aroma. Gjæren er bevisst noko overpitcha for litt reinare profil, Nottingham i femte føring. Han gikk frå 1054 til 1011 på fem dagar på 15...
  12. I

    Stor gjæringsaktivitet

    Full gass etter 12 timar er heilt normalt. Denne gjæren kan bli hissig på slike temperaturar. Du har god plass i spannet, så det skal mykje til om han spyttar ut heile gjærlåsen og slevar gjær på golvet. Men han kan godt tømma gjærlåsen for vatn. Sjølv brukar eg ikkje gjærlås, men har folie over...
  13. I

    Meske en dag,,og koke en annen?

    Resten av livet har det med å komma i vegen når det passar dårlegast. Eg har prøvd nokre gonger, utan å varma opp. Eg fekk fem-seks prosentpoeng meir utgjæring enn forventa, US-05 alle gongene. Det er nok best med eit lite oppkok for å stoppa enzyma. Surning var ikkje noko problem med berre tre...
  14. I

    Går det å lage gjærstarter 5 dager før brygging?

    Det hender ofte at eg må utsetja bryggjing til samme dag veka etterpå. Av den grunn har eg basert meg på tørrgjær. Men kva om startaren blir ståande ei god veka?
  15. I

    Fersk gjær og lite aktivitet

    Viss du får panikk så kom innom i morgon og lån eit par pakkar W34/70. Då bør det bli nok gjær i alle fall.
Tilbake
Topp