Jeg benytter fat som et helt uten oksygen når jeg overfører fra et gjæringskar som er helt tett (f.eks fermantasaurus). Dersom jeg gjærer i bøtte overfører jeg til fat på følgende måte: Sett gjæringskaret høyt, monter en slangebit på krana, og før slangen ned i corneluisfatet nedenfor. Åpne...
Mangel på aktivitet i gjærlåsen KAN også bety at gjæringskaret ditt ikke er 100% tett (som fort kan skje om du gjærer i bøtte). Dette er ikke noen krise, bare mål SG et par ganger ekstra til du ser at den er stabil over et par dager.
Jeg har ikke kommet dit du vil enda, men ønsker også å få til bra alv-alkohol-øl selv. Har pr nå kun prøvd med "meske høyt+s-33 gjær", Uten andre endringer fikk jeg et sluttresultat på 2% (mot 5% med vanlig mesking og us05-gjær, (oppskriften baserer seg på 7-Fjell, Småtøs)).
Håper du deler...
Har fått noen stiklinger fra slektsgården i trøndelag (av ukjent sort), så ønsker meg «kjent» humle! Tar gjerne turen til S.Holmlia en dag for litt Cascade :)
Brygget nylig en variant av 7-Fjell sin Småtøs, hvor jeg mesket på 75° og byttet til S-33 gjær.
Gjorde ingen andre justeringer, da jeg tenkte at dette var første steg på veien. Den tikket inn på 2% blank, og ble knallgod!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.