Takk for tips!
Satser på nye forsøk med kjernesyrnibg og diverse moro til høsten.
Fasiten for denne runden ble å tilsette bittelitt melkesyre (dette kan jeg jo også gjøre/justere senere, så startet forsiktig).
Så fikk bærene noen minutter på 80-90grader, før de ble lagt i fatet sammen med...
Hvor får man egentlig tak i de ulike kulturene til surøl-produksjon?
Finner ikke annet enn Philly Sour hos Strømmen/Brewshop/Ølbrygging.. tips?
(virker ikke som at Philly Sour er den beste anbefalingen på post-fermentation souring..?)
Baseølet står nå å gjærer, så har en uke eller to før jeg overfører til Corneliusfat for lagring:)
Jeg tenker da atf.eks en spunding-ventil vil være et godt alternativ til gjærlås, eller er det negative sider ved å bruke litt trykk? 15psi f.eks
Like sikker på det, som alt annet. Dvs ikke sikker i det hele tatt! :P
Så pasteurisert bærene først: 80 grader i 5minutter?
Flere innspill? Lover å tilby resultatet i et åpent fora neste først en gang ;)
Først litt snikskryten: Jeg skal tilbringe januar-juni på en seilbåt i Karibia, så jeg trenger noen prosjekter som trenger mer tid enn jeg er vant til. Så nå skal jeg lage min første surøl. Og trenger to-tre ekstra blikk på oppskrift/prosess før jeg setter igang.
Planen er å brygge en...
Jeg benytter fat som et helt uten oksygen når jeg overfører fra et gjæringskar som er helt tett (f.eks fermantasaurus). Dersom jeg gjærer i bøtte overfører jeg til fat på følgende måte: Sett gjæringskaret høyt, monter en slangebit på krana, og før slangen ned i corneluisfatet nedenfor. Åpne...
Mangel på aktivitet i gjærlåsen KAN også bety at gjæringskaret ditt ikke er 100% tett (som fort kan skje om du gjærer i bøtte). Dette er ikke noen krise, bare mål SG et par ganger ekstra til du ser at den er stabil over et par dager.
Jeg har ikke kommet dit du vil enda, men ønsker også å få til bra alv-alkohol-øl selv. Har pr nå kun prøvd med "meske høyt+s-33 gjær", Uten andre endringer fikk jeg et sluttresultat på 2% (mot 5% med vanlig mesking og us05-gjær, (oppskriften baserer seg på 7-Fjell, Småtøs)).
Håper du deler...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.