Nylig innhold av Ivar Ekseth

  1. Ivar Ekseth

    Nybegynner på Surøl

    Takk for tips! Satser på nye forsøk med kjernesyrnibg og diverse moro til høsten. Fasiten for denne runden ble å tilsette bittelitt melkesyre (dette kan jeg jo også gjøre/justere senere, så startet forsiktig). Så fikk bærene noen minutter på 80-90grader, før de ble lagt i fatet sammen med...
  2. Ivar Ekseth

    Nybegynner på Surøl

    men kan Phillip sour benyttes nå som en 1055 øl allerede er gjæret ned til ca 1018/1020?
  3. Ivar Ekseth

    Nybegynner på Surøl

    Takk:) Men kjelesyrning blir vel før man gjærer, ikke sant? Har vel gått på en smell, da ølet står og gjærer nå.. :)
  4. Ivar Ekseth

    Nybegynner på Surøl

    Hvor får man egentlig tak i de ulike kulturene til surøl-produksjon? Finner ikke annet enn Philly Sour hos Strømmen/Brewshop/Ølbrygging.. tips? (virker ikke som at Philly Sour er den beste anbefalingen på post-fermentation souring..?)
  5. Ivar Ekseth

    Nybegynner på Surøl

    Baseølet står nå å gjærer, så har en uke eller to før jeg overfører til Corneliusfat for lagring:) Jeg tenker da atf.eks en spunding-ventil vil være et godt alternativ til gjærlås, eller er det negative sider ved å bruke litt trykk? 15psi f.eks
  6. Ivar Ekseth

    Nybegynner på Surøl

    Eller stikke til Karibia, og vente der…
  7. Ivar Ekseth

    Nybegynner på Surøl

    Takk! Var en sånn tråd jeg prøve å finne!
  8. Ivar Ekseth

    Nybegynner på Surøl

    Like sikker på det, som alt annet. Dvs ikke sikker i det hele tatt! :P Så pasteurisert bærene først: 80 grader i 5minutter? Flere innspill? Lover å tilby resultatet i et åpent fora neste først en gang ;)
  9. Ivar Ekseth

    Nybegynner på Surøl

    Først litt snikskryten: Jeg skal tilbringe januar-juni på en seilbåt i Karibia, så jeg trenger noen prosjekter som trenger mer tid enn jeg er vant til. Så nå skal jeg lage min første surøl. Og trenger to-tre ekstra blikk på oppskrift/prosess før jeg setter igang. Planen er å brygge en...
  10. Ivar Ekseth

    Solgt/Kjøpt Øleskap/kegerator NY PRIS!

    Slenger meg på. Er dette i oslo, så melder jeg meg :)
  11. Ivar Ekseth

    Tråden for dumme spørsmål.

    Noen som vet mineralprofilen til snø?
  12. Ivar Ekseth

    Karbonering på fat for fersking!

    Jeg benytter fat som et helt uten oksygen når jeg overfører fra et gjæringskar som er helt tett (f.eks fermantasaurus). Dersom jeg gjærer i bøtte overfører jeg til fat på følgende måte: Sett gjæringskaret høyt, monter en slangebit på krana, og før slangen ned i corneluisfatet nedenfor. Åpne...
  13. Ivar Ekseth

    Mitt andre allgrain brygg, nye spørmsål

    Mangel på aktivitet i gjærlåsen KAN også bety at gjæringskaret ditt ikke er 100% tett (som fort kan skje om du gjærer i bøtte). Dette er ikke noen krise, bare mål SG et par ganger ekstra til du ser at den er stabil over et par dager.
  14. Ivar Ekseth

    Usmakskurs i Oslo 31. august 2021

    Ai! Fullt allerede! Håper dette blir satt opp igjen om kort tid:)
  15. Ivar Ekseth

    Brygge alkoholfritt øl - fordi jeg må

    Jeg har ikke kommet dit du vil enda, men ønsker også å få til bra alv-alkohol-øl selv. Har pr nå kun prøvd med "meske høyt+s-33 gjær", Uten andre endringer fikk jeg et sluttresultat på 2% (mot 5% med vanlig mesking og us05-gjær, (oppskriften baserer seg på 7-Fjell, Småtøs)). Håper du deler...
Tilbake
Topp