Nylig innhold av Jens Leirvåg

 1. Jens Leirvåg

  Sukker i gjæringskar

  ligger da bare sukkerbiten og løser seg opp i bånn?
 2. Jens Leirvåg

  Sukker i gjæringskar

  Skal tilsette sukker før flasking og gjør følgende: koker 6gr sukker pr liter og tilsetter laken i et tomt (vasket med starsan) gjæringskar. Heller så brygget fra gjæringskaret det har vært i, i det tomme karet med sukkerlake. Bør det da føres i slange til bunnen av nytt gjæringskar eller kan...
 3. Jens Leirvåg

  Rask vask av mange flasker

  Synes vask av mange flasker samtidig er veldig slitsomt. Har dere prøvd ut feks denne? https://brewshop.no/produkt/utstyr/rengjoring/fastwasher24-flaskevasker eller har andre forslag?
 4. Jens Leirvåg

  Skylling

  har du laget denne risten selv? dvs bøyd til en grillrist eller noe?
 5. Jens Leirvåg

  Caso Pro3500

  Jada. Selvfølgelig slår jeg den på. Og så velger jeg watt feks og den begynner såvidt å varme opp, men så gir den opp og går i L. Jeg måtte gjøre dette flere ganger før den endelig begynte å varme. Mulig fordi jeg sto ute (men sol og 11 grader). Platen var også oppbevart i en garasje. Kanskje...
 6. Jens Leirvåg

  Caso Pro3500

  Dette fant jeg også men når den står på L, varmer den? For jeg får ikke gjort noe med innstillinger i starten. Gir kun L symbolet.
 7. Jens Leirvåg

  Caso Pro3500

  Kanskje det er det. Hvordan slår du den av?
 8. Jens Leirvåg

  Caso Pro3500

  Brygger med ind.plate Caso Pro3500. Brygget ute i vårvær. Fikk en L på displayet og platen ville ikke starte på lenge. Men etter en stund begynte den. Noe som vet? For kaldt?
 9. Jens Leirvåg

  Skylling

  @Sveen No-sparge: kan du utdype hvordan du gjør det? Kan se for meg at 35liters kjelen blir for liten når man skal ende opp med 25liter. Maltet tar jo mye volum.
 10. Jens Leirvåg

  Skylling

  Jeg brygger med BIAB og vil foreløpig holde kostnadene til utstyr nede. Jeg skyller i en gjærinngstank nå ved å legge BIAB i skyllevann, men skulle gjerne skylt i rennende vann. Har noen tips til rist eller lignende jeg kan bruke over kjele? (hvor kjøpe) har en 35 liters kjele.
 11. Jens Leirvåg

  beer finings

  Har 2 tønner med pils på gjæring. Ikke hatt klaringsmiddel i ved kok (nybegynnerfeil). Har kjøpt Beer Finings på Vestbrygg og skal ha dette i nå på slutten av gjæringstiden. Noen som har efaringer med dette? påvirker det smaken? kan jeg ha det i mer enn 2 dager før flasking? skal ut og reise...
 12. Jens Leirvåg

  Mesking på flere temperaturer

  Takk. Det var en slik kalkulator jeg trengte. Jeg sirkulerer foreløpig ikke, men jeg burde kanskje det? merker ofte at temperaturen er veldig forskjellig rundt om i gryten. har en sammenleggbar grønnsaksil i bunnen av pannen slik at meskeposen ikke blir brent.
 13. Jens Leirvåg

  Mesking på flere temperaturer

  Skal brygge en Dortmunder Export og i oppskriften står følgende: 2-stufiges Infusionsmaischverfahren: Einmaischen bei 40°C 1.Rast: 25 Minuten bei 52°C 2.Rast: 70 Minuten bei 66°C Abmaischen bei 78°C Jeg brygger BIAB og har en induksjonsplate. Det er snakk om et brygg på 20 liter. Har jeg...
 14. Jens Leirvåg

  Victoria Bitter VB Australia

  Har lyst å brygge noe som ligner på VB, Victoria Bitter fra Australia. Kjenner noen til en oppskrift der man får tak i ingridiensene her i Norge?
 15. Jens Leirvåg

  STC 1000 innstillinger

  takker. Var jo latterlig lett. Beklager bryet.
Topp