Nylig innhold av JoachimH

  1. JoachimH

    Innføring i Corneliusfat

    Vi har faktisk to øl på cask på Naboen (et sted jeg er involvert). Vi får øl fra Kinn bryggeri på corneliusfat, to håndpumper fra Angram og en cask rebreather som etterfyller co2 på fatet. Ølet holder opp mot to uker etter at det er åpnet, men etter det begynner man å merke at kvaliteten går ned. 
  2. JoachimH

    30 liter ølfat

    Ah, smart! Hvordan fylle du egentlig fatet best, lar det renne fra gjæringsdunken og ned i fatet via et standard anstikk?
  3. JoachimH

    30 liter ølfat

    Jeg tror pasuteurisert øl blir dårligere før upasteurisert, for en merker godt nedsatt kvalitet på et ølfat som har stått tilkoblet i en uke eller mer. Ikke at det skjer hos oss, men man får jo avogtil noen forferdelige øl servert på kaffebarer eller lignende. Men tydeligvis er ikke dette et...
  4. JoachimH

    Innføring i Corneliusfat

    Ok, takk for det. Da blir det nok neppe håndpumpe, selv om det nok hadde vært finest.
  5. JoachimH

    30 liter ølfat

    Fascinerende! Tror at jeg strengt tatt ikke behøver å skru opp fatene siden jeg bare skal rense de, bruke de en gang og leverer de tilbake til bryggeriet og deres profesjonelle vaskeutstyr. Så tar jeg "nye" neste gang jeg skal fylle på fat. Du som har litt erfaring med dette, pleier du å gjære...
  6. JoachimH

    30 liter ølfat

    Nå tenker du på tilbakeslagsventilen på anstikket? Det er ikke noe problem. Høres ut som dette kan være løsingen jeg ser etter.
  7. JoachimH

    30 liter ølfat

    Nå kom jeg plutselig på at jeg har evig mange tomme ølfat merket Aass bryggerier stående i bakgården. I tillegg har jeg jo haugevis av koblinger, anstikk og så videre. Er det noen som har erfaring med slike fat? Jeg ser for meg at en kan vaske de med å pumpe vann inn gasstilkoblingen på...
  8. JoachimH

    Innføring i Corneliusfat

    Nå første gangen er den en 5% Pale Ale, men vi kommer jo gjerne til å fortsette med andre øltyper.
  9. JoachimH

    Innføring i Corneliusfat

    Hei og takk for sist alle sammen! Kompisen min Kenneth skal gifte seg og vi skal brygge øl til evenementet. Da vi ikke gidder vaske 300+ flasker skal vi kjøpe inn corneliusfat og gjøre det enkelt. Skal i tillegg ha et fat stående hjemme slik at far kan ta seg en øl etter endt arbeidsdag. 1...
  10. JoachimH

    17.10.2009 Hjemmebryggertreff i Bergen

    Hehe, ingen fare! Vi har totalt 18 gallons med Barley Wine stående. Det burde holde iallefall til halv ni.
  11. JoachimH

    17.10.2009 Hjemmebryggertreff i Bergen

    Da begynner alt å komme på plass her på Naboen. Alle medlemmer av Norbrygg får 20% på svineknoker den helgen, med et tilbud på svineknoker og bayer for 148kr. For ordens og skjenkekontorets skyld så er det svineknokene det er tilbud på og ikke bayeren. Vi har to cask med Gahr sitt øl, og...
  12. JoachimH

    17.10.2009 Hjemmebryggertreff i Bergen

    Jeg synes nå slippet av ditt eget øl hadde fortjent en egen tråd. Men vi gleder oss stort og ser fram til dette. Prisen ser ut til å ikke bli alt for ille heller.
  13. JoachimH

    London, engelsk øl

    Jeg holder meg til KISS-regelen: www.pubs.com. Den er den enkleste og greieste siden når det kommer til tradisjonelle puber i London. Her er kun gamle og æverdige steder å finne! Jeg er etter hvert svært godt kjent med London sine bedre vannhull, og mye er takket være pubs.com. Ok da, et lite...
  14. JoachimH

    Nøgne Ø - spesialbestilling i hele kasser

    Tenker det skjer noe mot slutten av denne måneden. Flasker kommer i salg så snart vi får de sendt fra Nøgne Ø. Har som gahr sier to fat, ett blir solgt i høst og ett skal vi lagre et år. Så får vi gjort rett med både de utålmodige og de tålmodige. Akkurat som jesus.
  15. JoachimH

    Skalleporter

    Da har jeg så vidt begynt å smake på brygget. Det er svært godt, med en anelse "amerikansk" eim (casacden?) og slett ikke mye restsødme. Mulig jeg hiver litt kaffemalt i brygget neste gang og øker alkoholprosenten litt. Alt i alt et brygg jeg er fornøyd med!
Tilbake
Topp