Hei!
Her er loggen fra da jeg laget chocolate orange porter: http://lhaagtun.beer/62/
Den ble god i mine øyne. Litt mye bitterhet fra appelsuner i starten, men det tonet seg fint ned ved lagring.
Jeg raspet ferske appelsiner og kjøpte organisk kakaopulver fra iherb.com
Jeg har ca 20 batcher på BB60. Har aldri sørget for å ha vann over maltsenga under avtapping. Beregner det slik at jeg tapper av alt for å få 50 liter. Har aldri brydd meg om utmesk heller. Får bestandig utbytte mellom 75-80%. Sirkulerer kontinuerlig og skyller ca 15-20 liter.
Hei
Jeg har lyst til å forsøke å brygge en stout på einerlår, men finner lite informasjon om den kombinasjonen.
Er det gode grunner til det? Ønsker gjerne å høre erfaring fra andre på mengde einer, anbefalt humle osv. Og ikke minst, om det er en farbar vei.
Fikk anbefalt iherb av ei på jobben. De har rimelig kakaopulver: http://m.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Certified-Organic-Cocoa-Powder-16-oz-453-g/30916
Nibs/bønner har de også.
Med 8 dollar i frakt skal varene være på døra i løpet av 2-3 dager.
Etter litt mer leting har jeg kommet over noen tips og en oppskrift til inspirasjon her på home brew talk. http://www.homebrewtalk.com/f12/chocolate-orange-porter-stout-recipe-140403/
Homebrewing.com deler blant annet oppskrift på en Chocolate Orange Porter som angivelig skal være vellykket...
Hei
Leker med tanken på å brygge en stout med smak av sjokolade og appelsin. Er det noen som har prøvd noe liknende?
Finner lite informasjon om bruk av appelsin i stout. Er det gode grunner til det?
Har et brygg som må på fat i helga og har et fat for lite. Noen som har et til salgs innenfor en times radius fra Eidsvoll? Altså mellom Hamar og Oslo?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.