topphøstet gjær, kontra vasket gjær.. samme holdbarhet i kjøleskapet? Gjær er gjær, samme hvordan måte du henter det ifra? Kort oppsummert fra denne tråden så kan bruke høstet gjær uten problem innen 4 uker, utover det bør et settes starter.. Gjær over 6mnd går i vasken. Forstått rett nå? :)
Noen med erfaringer rundt dette? Har mye rognebær på tomta, hadde vært morro å laget et øl ut av det.. kunne det funket med kveik kanskje? hvor mye rognebær ville man brukt egentlig?
I en oppskrift kan det gjerne stå "Modningsforhold - 4 uker ved 12 grader". Har da alltid tenkt at det er hvor lenge øllet burde stå å modnes etter flasking. Men så kom jeg over en oppskift hvor det stod "Modningstid - 6mnd ved 22 grader".. tenkte da "åja, skal stå på flaske i 6mnd i 22grader...
Hei,
har en ferskgjær som e best før dato august ifjor.. tror du den e brukendes enda, om man sett en liten starter på den? Blir til en 4.5% white ipa
Det er en WLP001 og en WLP400 det er snakk om.
Heihei :)
Tenkte å brygge en BW med S-05 gjær.. hvor langt opp kan jeg presse gjæren? Altså, mulig å få et brygg på 10-12% med denne gjæren? Noen som har erfaringer?
Skal brygge noe som ligner på 7 Fjell sin fantastiske Lyderhorn.. men jeg lurte på når skal man tilsette syrupen under kokingen? På slutten? Fra start av? Når man vil?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.