Knerten sin siste aktivitet

  • K
    Knerten svarte på tråden Eiketønne.
    Med svovel mente jeg (kaliummetabisulfitt camden pulver) i små mengder for og stoppe oksidering. Beklager unøyaktigheter. Det bobler så...
  • K
    Knerten svarte på tråden Eiketønne.
    Hvis jeg bruker lagergjœr neste gang kan jeg gjære i samme rom som jeg har fatet i. Da kan jeg tappe direkte fra gjæringskaret til...
  • K
    Knerten svarte på tråden Eiketønne.
    Er enig med deg her. Men jeg vet ikke hvor mye eikepreg fatet gir. Har derfor trang til og ta smaksprøver innimellom. Hvis jeg ikke...
  • K
    Knerten reagerte på Amarillo sitt innlegg i tråden Eiketønne med Like Like.
    Er på tynn is her, men eikefat er vel ikke tette og vil uansett slippe inn oksygen?
  • K
    Knerten reagerte på erikraude sitt innlegg i tråden Eiketønne med Like Like.
    Uten at jeg helt klarer å se prosessen din, blei det ikke veldig mye oksygen på gjæra øl her? Håper det har gått fint, men det var...
  • K
    Knerten reagerte på Kold Brygg sitt innlegg i tråden Eiketønne med Like Like.
    Fyller du på med flasket øl, tror jeg det er en forholdsvis stor risiko for oksidering. Jeg hadde heller beholdt ølet for å...
  • K
    Knerten svarte på tråden Eiketønne.
    Ble nok noe oksygen ja. Men har kompensert med og tilføre sukker for å få noe gjæring på fatet slik at jeg co2 produksjonen forbruker...
  • K
    Knerten svarte på tråden Eiketønne.
    Fylte fatet I dag 50 liter Amber på fat :) Ikke fult før det renner over. Jeg lagde 1kg Amber candy syrup og blandet med ølet for å...
    • 20250709_234936.jpg
    • 20250709_191648.jpg
    • 20250709_190028.jpg
    • 20250709_191648.jpg
    • 20250709_190028.jpg
    • 20250709_234711.jpg
    • 20250709_191648.jpg
    • 20250709_190028.jpg
  • K
    Prosjektet lever fortsatt :) :beercheers:
  • K
    Ikke hell på kokende vann. Stikk enden av slangen i kjelen med varmt vann. Mye tryggere. Hvis du har 70 grader fra varmtvannskrana...
  • K
    Jeg er nok en av dem. Finmotorikken blir dårlig når jeg skjelver på hånden. Kan ikke skylde på alderen heller. Har vært sånn siden jeg...
  • K
    Knerten svarte på tråden Oppskrifter Kinn Bryggeri.
    Dere bruker Brewers Clarex i Pryl. Bruker dere det i andre øl uten at de er godkjent glutenfrie?
  • K
    Bruker selv bl.a 20 liter oxebar. Trykker ut starsan med Co2. For å få ut siste rest av Starsan har jeg litt trykk i fatet, snur det på...
  • K
    Hvis du har trykket ut starsan med Co2, så tapper du ut trykket før du kobler til gjæringskaret. Kobler så Co2-slangen mellom...
  • K
    Knerten svarte på tråden Fating, hva er metodikken?.
    Hvordan kobler du co2 til hullet til vannlåsen? Trer du bare en slange gjennom proppen og setter på lavt trykk? Har prøvd denne måten...
Tilbake
Topp