Nå har jeg brygget på GF noen ganger. Slutta å bruke humleposer på vanlige brgg, bruker fortsatt på IPA. Det går helt fint, erfarer også at det er trub som tetter filtret. Det blir veldig klart øl og jeg har ikke hatt bruk for klaringsmiddel etter at jeg begynte med GF. Jeg har ikke den nye...
Det var knapp tid og hvis man ikke har noe klart så trengs det minst 6 uker til å få frem en god øl, gjerne mer. Jeg hadde meldt på og brygget en saison som ville fått 4 uker og da får jeg heller spare den til neste gang. Kanskje det er lurt å sette opp en ny dato allerede nå så har vi bedre...
Det vil bli feil avlesing fordi kullsyre bobler vil feste seg på overflaten av hydrometret slik at oppdriften øker. Ta ut en liten skvett, hell den kraftig mellom 2 liter mål eller lignende flere ganer for å fjerne kullsyren og mål.
Vasker fatene med krystall soda. Godt varmt vann fra springen, rister godt og lar det stå en time eller så til jeg er sikker på at det er oppløst. Skyller godt med vann og fyller på desinfeksjonsmiddel. Jeg bruker Chempor Oxi og fyller på en kvart liter. Spunser fatet og setter på trykk med...
Jeg tar nå med litt av det som ligger i kjelleren. For tiden har jeg en rug-IPA, tysk pils, belgisk blond og sjokolade stout som er ferdige. En APA på gjæring.
Jeg bruker det rett på corneiusfatet, riste litt og la det stå stille. Det blir litt grums i første glass og hvis man vil ha det flyttbart så er det bare å tappe over på et rent fat. Til flaske karbonisering tror jeg du må bruke tolmodighet og vente hvis du vil ha klart øl.
Jeg har laget meg en helt enkel sak for å fylle flasker. Trykket nder fylling holder skummet nede og jeg bruker ca 1,5 bar under fylling da blie det minst skum. Det er bare en fordel om det skummer litt over, da får man ut lufta av flasketuten.
Vi skal være på Lanes senter, Strandveien 106. Samme inngang som til Rema, menvi skal være i andre etasje og jeg må slippe dere inn. Jeg ordner med engangsglass og det som skal til så tar de som har med juleøl. Jeg kommer med fly som lander kl 19 på onsdag så hvis det ikke blir forinkelser er...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.