Nylig innhold av KristianA

  1. K

    Tomtebrygg! Banne i kjerka?

    Svigerbestemor klager høylytt og bebreidende på svigerfars tomtebrygg om det får stå mer enn i underkant av en uke, da kaller hun det for gammelt og ramt. Det resultatet hun foretrekker er kniggsøtt, men ikke vondt, kanskje mest som en litt snål variant av julebrus - i alle fall når det flaskes...
  2. K

    Weizenbock

    Det synes jeg høres ut som en artig vri. Jeg tar aldri dristet meg til å gå i motsatt ende av slik jeg har pleid å gjøre det. Så må man bare bocke det opp på et vis og så er vi der.
  3. K

    Weizenbock

    Det jeg mente angående tukting var: Hvis man holder temperaturen rundt 16-17 grader så begrenses banankjøret på en ganske tilfredsstillende måte og andre, mer sammensatte smaker, kan tre frem. Og jeg har vel også merket en noe svakere tendens i skumhelvete som ellers gjerne oppstår under...
  4. K

    Weizenbock

    Dette ønsker jeg å brygge, helt uten å ha smakt det annet enn inne i hodet etter den innledende skildringen. Jeg kan ikke komme med andre konkrete innspill enn at 380 jo oppfører seg langt mer skikkelig om den tuktes på litt lavere temperatur enn det mange gjerne gjør.
  5. K

    Hva med denne til en Mango IPA?

    Det avhenger vel mest av deg og hva du vil, men du par kilo er en fin start.
  6. K

    Hva med denne til en Mango IPA?

    Kjør på! Litt tåkete sluttresultat, men det er ikke alle som bryr seg om det (og for de som bryr seg så finnes det måter å fikse det på).
  7. K

    Ingefær og rips

    Dette hørtes ut som en knakelibrakende god smakskombinasjon for et leskende brygg, selv om jeg nok vil slå av et par prosent om jeg får gjort alvor av denne tanken.
  8. K

    Mista desinfisert stekespade i gjæringsdunken, krise?

    Just open your legs and think of England (som jeg har forstått at er nærmere den egentlige frasen, snarere enn "close your eyes and think of the empire" som jeg har pleid å si).
  9. K

    Bergamott blader

    Dette synes jeg at er en knakelibrakende god idé, lukten av Earl Grey bør kunne overflyttes til en eller annen øl (selv har jeg sett for meg en wit). Jeg har ikke forsøkt selv, men jeg har tenkt at ved flameout vil være bra. Smaker og lukter bladene som bergamottolje fra skallet til frukten?
  10. K

    Gjæringstid, Ekstrakt?

    Just close your eyes and think of the empire.
  11. K

    Meget med skum i gjæringslås - Har det noe å si?

    La den stå, det tyter gjerne i dagevis og innhyller dunken i et lysebrunt slør. Bare lat som ingenting og nyt duften, vask og fiks gjærlåsen når det gir seg.
  12. K

    Humleplante på Plantasjen

    De går vel for å være pyntehumle mer enn bryggehumle, men Internett og diverse tråder her inne hjelper deg med det du trenger å vite om bestilling fra det store utland. Det har vært noen prosjekter med testing og kartlegging av bioforsk og/eller skog og landskap, kanskje de har kommet noe...
  13. K

    Carbonisering på Corneliusfat - sukker vs. Co2

    Det må sier at å tilsette sukker ikke er spesielt krevende det heller altså.
  14. K

    Sursmak på Porter og Weissbier

    Det hørtes kjent ut. Infeksjon fra noe på veien, drikk fort før den blir helt udrikkelig. Eller slå den ut, bann en hel del, tenk gjennom livet og vaskerutiner, ta en øl og brygg igjen.
  15. K

    Utpreget gjærlukt og -smak på Weissbier

    Weissbier skal jo være nokså gjærpreget, men helst på en behagelig og distinkt weissbieraktig måte. Temperatur og antall dager du har praktisert skal jo egentlig gå opp (sånn omtrent) med mine erfaringer, men du har kanskje OG/FG og type gjær for produktet ditt? Noe gjær gir jo fra seg en...
Tilbake
Topp