Nylig innhold av Kvenild

  1. K

    For mye kullsyre før karbonering?

    Det er første gang jeg prøver med spraymalt.. så er faktisk litt spent på den der.. Men mener å ha lest en plass her at man skal bruke 1:1 sukker/Spraymalt.. Jeg har alltid brukt å la flaskene stå ved samme temp som jeg gjærer øllet på når jeg karbonerer jeg :) Tid har jeg nok av :) (enda...
  2. K

    For mye kullsyre før karbonering?

    Hei! Takk for svar :) Jeg hadde ikke tett kar under primergjæringen. Gjærlåsen var "åpen" når jeg tok ut karet av gjæringsskapet. eneste som jeg kanskje kan si som gjorde karet "tett" var gjærkaka som lå på toppen.. Synd jeg ikke tok bilde.. Reduserte jo selvfølgelig ikke sukkertilsetning...
  3. K

    For mye kullsyre før karbonering?

    Slenger ved et bilde av øllet slik at det kanskje gir litt mer mening det jeg sier.
  4. K

    For mye kullsyre før karbonering?

    Hei. Skulle tappe en pilsner på flaske i dag. Pilsner malt, og Munich Malt, sammen med Saaz humle. Stegmesket fra 62 grader til 69 før utskylling med 87 grader varmt vann. Wlp800 som det er satt starter på. Gjæringstid: 6 uker ved 10 grader. Hele bryggeprossessen var utført som normalt.. 25L i...
  5. K

    Leifs flaskevasker

    Trur nok at kobber og kaustisk soda er en dårlig kombo. http://www.krefting.no/produkter/stabil-kaustisk-soda/ Jeg prøvde PBW for første gang i går og må faktisk si at jeg er mer imponert over PBW sin evne til å fjerne smuss osv fra flaskene enn Kaustisk Soda.. Så jeg vill nok ha brukt PBW...
  6. K

    Måling av liter i BB30/60 V1 2 3?

    Jeg satte tomstokken nedi etter jeg hadde målt opp meskevannet og fylt det over i BBen. Framover så kommer jeg til å fylle opp til 30cm når jeg trenger 21 Liter vann. Når jeg brygger så må jeg nesten bare belage meg på at jeg har regnet riktig etter skylling. Men det har jeg full kontroll på så...
  7. K

    Måling av liter i BB30/60 V1 2 3?

    Spørs. jeg vurderte og bruke en skaftet på en gammel meskeskje og få markert på den.
  8. K

    Måling av liter i BB30/60 V1 2 3?

    Hei :) Dette er noe jeg har fundert på fram til nå. Mest for å slippe og drive og fylle på liter på liter med desilitersmål.. Jeg brukte tomstokken for å måle ned i BB`n nå i dag for å finne CM pr Liter. og fant ut at når jeg hadde puttet 21Liter så hadde jeg nøyaktig 30 cm på tomstokken...
  9. K

    Lager-gjær-starter

    ok :) men da har jeg en dag på 10C må vell plukke ut starteren og sette den på benken :)
  10. K

    Lager-gjær-starter

    Men vil man ikke produsere usmaker i starteren når man gjærer med for høy temperatur?
  11. K

    Lager-gjær-starter

    Ser denne er litt gått ut på dato, men jeg drar den fram da jeg lurer på noe av det samme. har nettopp satt en gjærstarter for pilsner (wlp800). Er det slik at starteren skal gjæres på 20C eller skal man følge temperaturen som er angitt til fermenteringen? Slik som det er nå så står starteren i...
  12. K

    Bakke Brygg AS - Ny hjemmebryggerbutikk i Trondheim

    Konge! jeg hadde tatt turen innom selv i dag hadde jeg ikke hatt en full dag :) må vell stikke turen innom på tirsdagen for å se hvordan det er :)
  13. K

    Bakke Brygg AS - Ny hjemmebryggerbutikk i Trondheim

    Hei! er litt spent på hvordan det ser ut inne i butikken jeg :) og hvordan åpningen gikk? :)
  14. K

    Hjelp til og svi av spesialmalt!

    alt dette til imp stout? :p I følge Beersmith2 så ender jeg opp på en EBC på 140,8 med all malten.. i Imperial Stout profilen på BS så skal en havne mellom 59,1-78,8 EBC. og blir det ikke for mye rart og for lite basemalt ? :P
  15. K

    Hjelp til og svi av spesialmalt!

    Hei. jeg sitter med et lite problem som jeg tror er et problem blandt mange flere også. Jeg har ALT for mye spesialmalt til overs. Det jeg trenger hjelp til er og finne oppskrifter der jeg får brukt opp det jeg har til overs uten og bestille opp noe mere, mest mulig malt i en oppskrift er best...
Tilbake
Topp